Helenius kohtaa Lewisonin Tallinnassa

Raskaansarjan nyrkkeilijä Robert Helenius, 33, on ilmoittanut nousevansa seuraavan kerran kehään jo 17. kesäkuuta Tallinnan Kalevin urheiluhallissa. Edellinen, toukokuun lopulle sovittu ottelu Dereck Chisoraa vastaan peruuntui viime hetkellä promoottorin toimesta. Ottelun peruuntuminen oli kovan harjoituskauden ilman loukkaantumisia vetäneelle Heleniukselle todellinen harmin paikka, mutta Helenius ja hänen tiiminsä päättivät heti, että harjoittelua jatketaan suunnitelmien mukaan ja että toinen vastustaja etsitään pian.

Uudeksi vastustajaksi Heleniukselle valikoitui etsinnän jälkeen Britannian Ian Lewison. 35-vuotiaan brittiläisen (12-3-1 8KO) oli myös tarkoitus otella 27.5. kotimaassaan, mutta ottelu oli peruuntunut.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että saimme Robertille korvaavan ottelun Tallinnaan näin lyhyellä varoitusajalla. Lewison on erinomainen vastustaja tähän tilanteeseen. Hän oli valmistautunut hyvin omaan otteluunsa, joka peruuntui, joten hän on varmasti hyvässä kunnossa. Hän on nyrkkeilijänä samantyylinen kuin Chisora, joten saamme ottelussa hyvän kuvan siitä, miten valmistautuminen Chisoran kohtaamiseen on onnistunut, Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoo.

Robert Helenius on jatkanut harjoittelua suunnitellusti, ja on valmis kohtaamaan seuraavan vastustajan.

– On hienoa päästä ottelemaan. Minulla on ollut kovia harjoitusvastustajia sparrileirillä ja olen huippukunnossa. Olen innoissani päästessäni pian kehään Tallinnassa. Viimeksi siellä otellessani sain yleisöltä huippukannustuksen, toivon mukaan suomalaiset ovat paikalla kannustamassa tälläkin kerralla, Helenius toteaa.

– Chisoran kohtaamisen peruuntuminen on tottakai valitettavaa, ja olin latautunut tähän otteluun henkisesti. Toisaalta olen harmittelun sijaan jatkanut kovaa treeniohjelmaa, ja siksi olen nyt valmis kohtaamaan seuraavan vastustajani. Riippumatta siitä, kenet kohtaan, minun on voitettava kenet tahansa milloin tahansa, koska tavoitteeni on olla paras, Helenius jatkaa.

Tapahtuman järjestäjää KP Promotionia edustava Ervin Kade kommentoi vastustajan löytymistä seuraavasti:

– Ei ole helppoa löytää nyrkkeilijää, joka haluaisi kehään Robertin kanssa, varsinkaan näin lyhyellä varoitusajalla. Monet yksinkertaisesti pelkäävät häntä kahden viime ottelun jälkeen. Meillä oli eri vaihtoehtoja Robertin vastustajaksi, ja sopimus ottelusta allekirjoitettiin tänään.

Tapahtumassa ottelevat myös suomalaisyleisölle tutut virolaiset Kaupo Arro ja Pavel Semjenov sekä Suomessa usein otellut taitonikkari Fjodor Vinogradov. Suomalaisnyrkkeilijöistä kehässä nähdään ainakin Dayron Lester ja Timo Laine.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin osoitteessa piletilevi.ee. Illan kaikki ottelut televisioidaan Suomessa ISTV:n maksullisella kanavalla. Heleniuksen ottelu on osa Warrior Fights –nyrkkeilytapahtumia.

TIEDOTE