Helenius kohtaa Duhaupasin

robert duhaupasRaskaansarjan Robert Helenius kohtaa ranskalaisen Johann Duhaupasin 2.4. Hartwall Areenalla raskaansarjan ottelussa, jossa on nimellisesti pelissä WBC-liiton silver-titteli (WBC-liiton tunnustama maailmanmestari on yhdysvaltalainen Deontay Wilder). 195 senttinen ja 35-vuotias Duhaupas tunnetaan Suomessa Janne Katajiston ja Jarno Rosbergin tyrmääjänä. Viime syyskuussa Duhaupas hävisi WBC:n MM-ottelussa yhdysvaltalaiselle Deontay Wilderille keskeytyksellä 11:sta erässä, voittamatta erääkään.

Comebackinsa jälkeen vaihtelevia suorituksia esittäneelle Heleniukselle Duhaupas kuitenkin tarjoaa mielenkiintoisen haasteen, ja odotettavissa on mielenkiintoinen ja vaikeasti ennustettavissa oleva ottelu.

Tapahtumajärjestäjä Loud n’ Liven tiedotteessa muunnellaan totuutta kertomalla kyseessä olevan ”maailmanmestaruusottelun”, vaikkei edes omien sääntöjensä väljästä tulkinnasta tunnettu WBC itse käytä Silver-titteliotteluistaan tätä termiä. Silver-vyön ostamalla nyrkkeiljä voi saada rankkauksen varsinaiselta mestarin haastajalistalta. Näin ollen Helenius-Duhaupas ottelussa pelissä oleva vyö ei ole millään tavalla sen arvokkaampi, kuin Heleniuksen jo vuosia sitten voittamat WBO- ja WBA-liittojen Inter-Continental-vyöt, Euroopan Mestaruudesta puhumattakaan.

Kaikki nyrkkeilyä seuraavat kuitenkin tietävät, että sarjan kiistaton kuningas on brittiläinen Tyson Fury, joka kukisti pistein pitkäaikaisen mestarin Wladimir Klitschkon viime joulukuussa Saksassa.