Helenius ja Chisora kohtaavat uusintaottelussa

Robert Helenius (24-1 15KO) ja Dereck Chisora (26-7 18KO) käyvät huippumielenkiintoisen uusintaottelun toukokuun 27. Hartwall Areenalla Helsingissä.
Kyseessä on lähihistorian suurin ottelu suomalaisella maaperällä. Ottelun panokset ovat korkeat: pelissä on nimittäin WBC-liiton Silver-mestaruus, jonka voittaja pääsee haastamaan amerikkalaisen raskaansarjan maailmanmestarin Deontay Wilderin noustessaan rankingissa korkeammalle.

Miesten edellinen ottelu joulukuussa 2011 päättyi kiistanalaiseen hajaäänituomioon Heleniuksen hyväksi, vaikka monen katsojan mielestä brittiläinen Chisora olisi ansainnut voiton. Tällä kertaa porvoolainen Helenius ei aio jättää sijaa epäilyksille ottelun voittajan suhteen.

Kuva: Photo Wende

”Chisora on kova taistelija ja odotan tiukkaa taistoa, mutta olen erittäin varma voitostani”, totesi 33-vuotias Helenius. ”Ennen edellistä otteluamme loukkasin olkapääni ja ottelin kaksitoista erää yhdellä kädellä. Mikäli pystyin hänet silloin voittamaan yksikätisenä, en näe mitään ongelmaa nyt, kun käytössäni on molemmat kädet.”

”Olen loistavassa kunnossa, ja tunnen olevani vahvempi kuin koskaan. Tie tervehtymiseen olkapääleikkauksen jäljiltä on ollut pitkä ja olen kauan odottanut tämänkaltaista mahdollisuutta. Uskon olevani valmis, ja hoideltuani Chisoran olen hyvissä asemissa MM-ottelun suhteen”, Helenius jatkaa.

”Mahtavaa päästä takaisin Helsinkiin ottelemaan. Aion tarjota hienon shown faneille”, kommentoi Chisora. ”Helsinki ja ihmiset siellä ovat kauniita, ja meidän tiimillä oli erittäin hauskaa siellä viime kerralla. Kaikki tietävät edellisen ottelumme todellisen voittajan. Helenius voi rauhassa keksiä tekosyitä, muuta niistä ei ole hänelle apua toukokuun 27. päivänä.”

Kuva: Photo Wende

”Tunnen, että minun aikani on koittanut. Olen urheilijana parhaimmillani enkä meinaa malttaa odottaa toukokuun loppuun. Oloni on rentoutunut, mutta kun lähden Lontoosta kohti Helsinkiä, valmistaudun sotaan. Persoonassani tapahtuu muutoksia jo lennolla, minusta tulee toinen ihminen. Muutun mukavasta kaverista varsin ilkeäksi ja vastustajani on parasta olla valmiina”, uhoaa Chisora.

Helenius on ollut todistamassa britin kehän ulkopuolisia temppuja, joihin lukeutuu mm. Vladimir Klitskon läpsäisy ja pöydän heittäminen Dillian Whyten päälle. Porvoolainen toivookin, että Chisora pystyisi hillitsemään itsensä ottelua edeltävissä tilaisuuksissa.

”Toivon, että hän käyttäytyisi kuin normaali ihminen, eikä hillu ja temppuile kuten hän on aikaisemmin tehnyt. Hän on hyvä nyrkkeilijä, mutta hänellä on huono maine typerien touhujensa takia. Suomalaisyleisön kunnioituksen ansaitakseen, kannattaa hänen käyttäytyä asiallisesti.”

”Olemme innoissamme, että pääsemme järjestämään näin suuren luokan raskaansarjan ottelun Helsinkiin” kommentoi promoottori Nisse Sauerland. ”Robertin ja Dereckin ensimmäinen kohtaaminen oli todella erityinen, mutta odotan tästä vielä enemmän. Heillä on selvittämättömiä asioita ja toukokuun 27. päivä heillä on mahdollisuus tehdä tilit selviksi.”

Myös Viasat Urheilun vastaava tuottaja Ville Klinga odottaa mielenkiinnolla tulevaa ottelua. ”Revanssia on odotettu jo pitkään. Tämä on upea lisä Viaplayn loistavaan kamppailukevääseen, missä on nähty sekä kotimaisia että ulkomaisia huippuotteluita. Tiedossa on todellista herkkua kaikille kamppailu-urheilun ystäville”, lupaa Klinga.

Liput Robert Heleniuksen ja Dereck Chisoran väliseen otteluun tulevat myyntiin maanantaina  27.3. klo 9 osoitteessa www.ticketmaster.fi tai numerossa 0600 10 800 (1,98€/min+pvm). Tapahtuma on katsottavissa suorana yksinoikeudella Viaplay-palvelussa.

TIEDOTE, Sauerland Promotion