Helenius itsevarmana mestaruudesta

Robert Helenius
Robert Helenius

Robert Heleniuksen tulevan ottelun vastustaja vaihtui Erkan Teperistä Franz Rilliin. Vaihdoksesta huolimatta panoksena on Euroopan mestaruus ja IBF-liiton Inter-Continental titteli. Kyseinen tilanne aiheuttaa varsinkin valmistautumiseen muutoksia, sillä Rill on erityyppinen ottelija kuin Teper.

“Olen jo viikkoja valmistautunut intensiivisesti ennen muuta henkisellä tasolla kohtaamaan Teperin. Nyt menee mentaalipuolen harjoitukset uuteen uskoon. Sillä tavalla tilanne on vaikea, mutta pitää nähdä positiivisia puolia. Tämä kehittää minua nyrkkeilijänä”, Robert Helenius kertoo tiedotteessaan.

Tulevasta vastustajasta Helenius ei tiedä paljoa, joten 28-vuotiaan Kanadasta lähtöisin olevan Rillin taktiikan opetteleminen ja siihen valmistautuminen on olennainen osa viimeistelyleiriä. Rillin tasosta kertoo se, että hän sparrasi maailmanmestariksi nousseen Tyson Furynkanssa tämän valmistautuessa MM-otteluun.

“Nyt Robert joutuu tekemään aloitteita kehässä. Rill ei tule samalla tavalla päälle kuin Teper vaan ennemminkin kyttää iskun paikkoja. Se tekee ottelusta vaarallisen. Missään nimessä kyseessä ei ole huono kaveri”, muistuttaa manageri-isä Karl Helenius.

Pajulahdessa viimeistelyleiriään pitävä Helenius joutuu muuttamaan erityisesti sparriharjoituksiaan. Valmentaja Johan Lindströmin tehtävänä on huolehtia, että Helenius on nyrkkeilyllisesti valmis kohtaamaan yllätysvastustajan.

“Sparrivastustajille annan erilaisia tehtäviä, joita Robbe ei tiedä. Siten pystyn kiinnittämään huomion ilmeneviin ongelmiin ja reagoimaan niihin”, Lindström analysoi.

Lindström suhtautuu tapahtuneeseen muutokseen positiivisesti ja luottaa siihen, että kaikki on kunnossa, kun Helenius marssii kehään kahden viikon päästä lauantaina.

“Teperin loukkaantuminen on harmillinen asia, mutta se kuuluu urheiluun. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja nyt on sopeuduttava tilanteeseen. Emme jää missään nimessä surkuttelemaan tapahtunutta. Jatkamme työntekoa hieman erilaisin suunnitelmin”, Lindström sanoo.

Helenius on ollut itsevarma koko ajan matkalla kohti EBU:n titteliottelua. Itsevarmuus on edelleen kohdallaan ottelun lähestyessä.

“Aika rohkea poika Rill on, jos uskaltaa tulla ottelemaan meikäläistä vastaan. Toivottavasti hän on hommannut saattajan kotiin, sillä käsittelyni jälkeen voi olla vaikea löytää ulko-ovea Hartwall Arenasta”, Helenius jysäyttää.