Heleniuksen sparrarit selvillä

Nastolassa sijaitseva Pajulahden liikuntakeskus toimii pääkallopaikkana Robert Heleniuksen valmistautuessa uransa tärkeimpään kamppailuun. Joulukuun 19. päivä vastaan asettuu hallitseva Euroopan mestari Erkan Teper. Kolmen viikon pituisella harjoitusleirillä tehdään viimeistään kaikki mahdollinen, että Helenius kaappaa EM-tittelivyön Teperiltä itselleen. Pajulahti on Heleniukselle tuttu paikka jo hänen amatöörinyrkkeilyajoiltaan.

“Pajulahdesta on jäänyt positiiviset mielikuvat vuosien takaa. Tämä paikka tuli heti ensimmäisenä mieleen, kun mietimme mihin laitamme harjoitusleirin pystyyn”, Helenius kertoo.

Pajulahdessa olosuhteet ovat varsinkin kamppailu-urheiluun kohdillaan. Muutama vuosi takaperin Nikula-halli remontoitiin vastaamaan muun muassa nyrkkeilyn, judon ja painin vastaamiin tarpeisiin. Hallista löytyy kaksi nyrkkeilykehää ja on siitäkin syystä oiva paikka pitää treenileiriä.

“Nikula-hallin nyrkkeilykehät ovat nyt todellakin niille tarkoitetussa käytössä”, sanoo Pajulahden toimitusjohtaja Lasse Mikkelsson tyytyväisenä.

Helenius harjoittelee kaksi-kolme kertaa päivässä. Yksi päivä viikossa on treeneistä vapaa. Harjoittelu pitää sisällään muun muassa uintia, monipuolisia kuntopiirejä ja sparrausta. Harjoitusvastustajana on Timur Musafarov, jota vastaan Helenius kävi näytösottelun Tallinnassa marraskuun puolivälissä. Tuo ottelu teki vaikutuksen Heleniuksen valmentajaan Johan Lindströmiin.

“Tallinnassa huomasin, että Musafarov on erinomainen sparrivastustaja viimeistelyleirille. Sanoin heti, että tuon kaverin haluan Pajulahteen”, Lindström sanoo.

Muita sparrivastustajia ovat virolainen Andrei Bogdan ja Puolan Yaroslav Zavorotnyi. Kovimmat harjoituksensa Helenius käy ensi viikon aikana.