Hartwallin ottelukortti valmis

Kohti Maailmanmestaruutta –tapahtuman ottelukortti on nyt saatu lopulliseen muotoonsa. Vapaaottelun puolella mainetta niittänyt Timo-Juhani Hirvikangas kohtaa nelieräisessä ylemmän välisarjan (69,0kg) kamppailussa Sakari Lähderinteen. Mielenkiintoista ottelussa on Hirvikankaan taitojen esilletulo nyrkkeilyssä, sillä hän halajaa ottelusopimusta vapaaottelun kuninkuusluokkaan UFC:hen.

”Tämän ottelun voittajan nimi jää varmasti suomalaisen nyrkkeily-yleisön mieleen, kun taas häviäjä saattaa tippua suomalaisten ammattinyrkkeilijöiden joukossa luokitukseen ”ne muut”. Luvassa on siis jännittävä ottelupari, jossa Lähderinne on enemmän perinteinen nyrkkeilijä ja Hirvikankaan otteissa näkyy vapaaottelumaista lyöntipaikkojen hakemista ja hyödyntämistä. Arvostan todella paljon molempien nyrkkeilijöiden ja heidän manageriensa halua tämän ottelun toteuttamisessa, sillä tästä tulee todennäköisesti yksi illan parhaimpiin kuuluvista otteluista”, ennustaa illan matchmaker Markus Lammi.

Koko tapahtuman ensimmäinen ottelu käydään raskaassa sarjassa islantilaisen Gunnar Kolbeinn Kristinssonin ja liettulaisen Dmitrij Kalinovskijin välillä. Islantilainen on saarivaltion ainoa ammattinyrkkeilijä.

Oululainen kaksinkertainen Suomen mestari Petteri Fröjdholm ottaa mittaa Georgian Dato Kvaratskheliasta ylemmässä höyhensarjassa (59,0kg). Fröjdholm nousi edellisen ottelun voitollaan EU-haastajalistalle ja nyt hänen tavoitteenaan on jatkaa matkaa kohti Euroopan kärkeä.

Kaikkiaan suomalaisittain ainutlaatuisessa nyrkkeilyillassa käydään 11 kamppailua. Ovet tapahtumaan aukeavat klo. 18.00. Ensimmäinen ottelu isketään heti klo 18.10.  Robert Heleniuksen ja Franz Rillin välinen EM-ottelu alkaa noin klo. 23.30.

Lipunmyyntiin odotetaan viimeistä rysäystä

Ennakkomyynti nyrkkeilyiltaan on sujunut vilkkaasti. Tällä hetkellä lippuja on myyty noin 10 000 kappaletta. Järjestäjä odottaa vielä viimeisen viikon piikkiä, jolloin toiveissa on saada tupa täyteen kannustamaan Robert Helenius Euroopan mestariksi.

Keskiviikkona 16.12 yleisöllä on mahdollisuus nähdä Helenius ja Rill julkisessa tiedotustilaisuudessa Casino Helsingin Sports Barissa. Tilaisuus alkaa klo 18.00, ja sen ikäraja on 18 vuotta.