Hartwall Areenan ammattinyrkkeilyillan esiottelukatsaus

Hartwall Areenalla on huomenna lauantaina 25. huhtikuuta ammattinyrkkeilyilta, jonka pääottelussa Edis Tatli ja Yvan Mendy iskevät urheilullisesti kovatasoisen 12-eräiseksi suunnitellut Euroopan mestaruusottelun. Pääottelusta julkaistaan myöhemmin Boxing.Fi:ssä tarkempi analyysi.

edisjaeva

Tässä katsaus tapahtuman esiotteluihin:

Välisarja, 4 erää
Olavi Hagert, Mikkeli – Juris Ivanovs, Latvia

Varsin kokenut Ivanovs on ihan kelpo avausvastustaja hyvin juniorina amatöörikehissä menestyneelle mikkeliläiselle. Yllätysvalmis Ivanovs ei kuitenkaan ole, ja ottelun tulosta veikatessa onkin kyse lähinnä siitä että pysyykö Ivanovs pystyssä täydet neljä erää.

2) Kevytsarja, 4 erää
Lassi Seppälä, Tampere – Dawid Knade, Puola

Knade ei ole fyysisesti eikä taidollisesti kyvykäs taistelemaan voitosta kovaiskuista tamperelaista vastaan. Sisua puolalaiselta löytyy, mutta todennäköisesti hän ei kuitenkaan kestä neljää erää Seppälän tarjoilemia tällejä.

3) Välisarja, 4 erää
Nordeen Toure, Helsinki/Togo – Gvido Seilis, Latvia

Kaikki kolme ammattilaisotteluaan avauserien tyrmäyksillä voittaneen ”Ukuntan” voitto tuskin on uhattuna tälläkään kertaa. Gvido Seilis ei ole ikinä voittanut ketään, joka olisi ikinä voittanut yhtään ottelua. Seilis on jäänyt Suomessa Teemu Tuomisen ja Jarkko Putkosen pahoinpitelemäksi, vaikka ei olekaan hävinnyt otteluita alkuerissä. ”Ukunta” on kuitenkin sen verta kovaiskuinen, että latvialaisen sitkeys tuskin riittää pitämään häntä pystyssä täyttä neljää erää.

4) Välisarja, 6 erää
Juho Tolppola, Vantaa – Szabolcs Szabo, Unkari

Toukokuiseen SM-otteluunsa valmistautuva Juho ”TNT” Tolppola kohtaa vasta 20-vuotiaan Szabon, joka viime ottelussaan ylsi ratkaisemattomaan kelpotasoista kehien kiertelijää Zoltan Kovacsia vastaan. Kovacs tosin ottelee peräti kolmea sarjaa alempana kuin Tolppola, joten nuori unkarilainen tuskin pystyy taistelemaan voitosta hyvätasoista välisarjalaista vastaan.

5) Alempi raskassarja, 6 erää
Eemeli Katajisto, Turku – Andrzej Witkowski, Puola

Puolalainen kävi Jarno Rosbergia vastaan useasti kanveesilla, mutta osoitti kuitenkin olevansa vahva ja sinnikäs jässikkä. Katajisto siirtyi jostain kumman syystä vasta nyt ottelemaan alemman raskaansarjalaisia vastaan ja todennäköisesti hän välttelee iskujenvaihtoja ja nappaa pistevoiton.

6) Ylempi keskisarja, 8 erää
Niklas Räsänen, Helsinki – David Sarabia, Espanja

Viime ottelussaan varsin vakuuttavasti kehien kiertelijä Marko Benzonille tämän uran ensimmäisen keskeytystappion aiheuttaneella Niklas Räsäsellä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet iskeä myös Sarabia keskeytyskuntoon. Espanjalaisen perustekniikka on asiallista luokkaa, mutta mies vaikuttaisi olevan kömpelö ja helposti osuttava.

7) Alempi raskassarja, 8 erää
Jarno Rosberg, Tampere – Tamas Lödi, Unkari

Unkarilainen on parempaa keskitasoa oleva kehien kiertelijä, josta ei kuitenkaan pitäisi olla suurta uhkaa Jarno Rosbergille. Lödi on hyväkuntoinen perusnyrkkeilijä, joka ei ole erityisen kovaiskuinen. Rosbergin pitäisi pystyä hallitsemaan ottelua hyvällä jalkatyöllään ja löytää varsin helposti aukkoja Lödin puolustuksesta. Janne Forsmanin unkarilainen onnistui tyrmäämään, mutta Rosberg on huomattavasti Forsmania kokeneempi nyrkkeilijä.

8) Ylempi höyhensarja, 10 erää
Eva Wahlström, Helsinki – Natalia Vanesa Aguirre, Argentiina

Argentiinalaisella on erikoinen ottelutyyli ja hyvä ottelusilmä. Huippukokeneella Wahlströmillä on kuitenkin ottelussa iso fysiikkaetu, jonka avulla hänen pitäisi pystyä hallitsemaan ottelua. Wahlström on huomattavasti, kaksi viime otteluaan hävinnyttä, vastustajaansa nopeampi ja kovaiskuisempi. Mikäli Wahlström lähtee lyömään riittävän aktiivisesti, niin ottelun pitäisi kulkea suomalaiskomennossa.

Panoksena ottelussa on vapaa WBC-liiton tittelikin, mutta vastustaja huomioon ottaen ei tittelille voi antaa juurikaan suurempaa arvoa kuin Mika Kihlströmin ja Jyri Kjällin aikanaan voittamille ”MM-vöille”.

Ottelut alkavat lauantaina Hartwall Areenalla klo 19.00.