Härmän häjy iskee jälleen – Juho Haapoja tekee paluun Boxing Night Olavinlinna -tapahtumassa elokuussa

Ammattinyrkkeilijä Juho Haapoja palaa kehään ensi kesänä. Haapoja nähdään pitkän tauon jälkeen tositoimissa 8. elokuuta Boxing Night Olavinlinna -tapahtuman pääotteluss

Juho “Härmän häjy” Haapoja (28–8–2, 16 tyrmäystä) on kotimaisen nyrkkeily-yleisön suosikki, jonka otteluissa ei iskuja säästellä. Haapoja tunnetaan taistelijana, joka hakeutuu mielellään iskujenvaihtotilanteisiin eikä epäröi laittaa itseään kehässä likoon. Pistevoiton tavoittelemisen sijaan Haapoja käy ensimmäisestä erästä alkaen vastustajansa kimppuun eikä hellitä, ennen kuin ottelu on ohi – mielellään ennen täyttä aikaa.

Vuonna 2006 ammattilaiseksi ryhtynyt Haapoja voitti urallaan kahdesti alemman raskaansarjan Euroopan Unionin mestaruuden. Mestaruusvyö saatiin Suomeen ensi kerran vuonna 2011 ja uudelleen vuonna 2017. Haapoja nähtiin tuon jälkeen vielä kertaalleen kehässä, ennen kuin hän ilmoitti lopettavansa uransa.

Seuraavina vuosina Haapoja keskittyi muihin asioihin kuin urheilemiseen. Hänet nähtiin viime vuonna muun muassa Rauhalahden kesäteatterin lavalla Vuonna 85 -musikaalissa. Haapoja osallistui myös koulukiusaamista kitkevään “Mä en kiusaa – kiusaaminen on noloa” -kampanjaan.

Veri veti miestä kuitenkin takaisin kehään. Viime vuonna hänet nähtiin kertaalleen näytösottelussa Turpaanvetotalakoot-tapahtumassa Kiuruvedellä, ja nyt Ylihärmän hurjapää on valmis todelliseen paluuotteluun.

“Olen miettinyt paluuta tässä jonkin aikaa. Ajattelin, että nyt se on oteltava, kun viiden vuoden päästä olisi jo myöhäistä. Koetetaan siis nyt, ettei myöhemmin tarvitse katua”, 39-vuotias Haapoja sanoo.

Mitä ottelutaktiikkaan tulee, Haapoja aikoo jatkaa tutulla tyylillä. Härmän häjy -lempinimi ei ole tullut tyhjästä.

“Aion lähteä aktiivisesti haastamaan kaveria, kuten aina. Sen voin luvata, että matsissa vauhtia riittää ja nyrkit viuhuu. Näin se vain on”, Haapoja sanoo.

Tapahtumassa nähdään pääottelun lisäksi viisi muutakin ammattinyrkkeilyottelua. Sekä Haapojan vastustaja että muut otteluparit ilmoitetaan myöhemmin.

Boxing Night Olavinlinna järjestetään jo kahdeksatta kertaa. Tapahtuma on vakiintunut yhdeksi maamme kamppailu-urheilukentän instituutioista, joka kerää Olavinlinnaan yleisöä kaikkialta Suomesta.

Tapahtuman alla 7. elokuuta nähdään Olavinlinnassa metalliyhtye Apocalyptican konsertti. Konsertin pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteessä alkaen hintaan 45 euroa. Boxing Night Olavinlinnan liput tulevat myyntiin 13.3.

TIEDOTE