Haapojalle makea revanssi Seinäjoella

Juho Haapoja (26-7-2) onnistui kääntämään jo loppuneeksi julistetun uransa vielä kerran uuteen nousuun kukistamalla unkarilaisen Tamas Lödin (18-7-2) pistein 10-eräisessä ottelussa. Haapojalle kyseessä oli makea revanssi, sillä Lödi sammutti ”Härmän Häjyn” valot totaalisesti huhtikuussa Helsingissä. Moni pelkäsi saman lopputuloksen toistuvan myös Seinäjoella, mutta suomalaisittain kankeahkon ensimmäisen erän jälkeen Haapoja otteli taktisesti erittäin kypsästi (kiitos uudelleenrekrytoidun valmentaja CJ Husseinin) ja eikä antanut Lödin päätä osumaan oikeallaan. Kymmenen erän kamppailun jälkeen arvostelutuomareiden pisteet osoittivat kaikki Haaojan voittoa; 96-94 (Jussi Niemonen), 98-94 (Santeri Kanninen) ja 98-95 (Arvo Kivelä). Seinäjoen pimenevässä illassa ei nähty Haapojalle niin kovin tyypillistä iskujuhlaa, vaan taktinen, mutta äärimmäisen jännittävä, koitos kahden raudan lujan ammattilaisen välillä.

Haapoja ansaitsee hatunnoston ei ainoastaan voitosta itsestään, vaan myös siitä, että hän halusi nimenomaan revanssin Lödistä – urheilullisesti helpompiakin ratkaisuja olisi ollut olemassa. Voitollaan Haapoja sementoi entisestään asemaansa suomalaisten nyrkkeilyfanien suursuosikkina. Saavutuksillaan Haapoja ei koskaan kykene kiilaamaan Elis Askin, Gunnar Bärlundin tai Olli Mäen kanssa samoille listoille, mutta yleisölle tarjotun draaman määrässä mies ei häpeä yhdenkään suomalaiskollegansa rinnalla.

Mielenkiintoista nähdä, mikä on team Haapojan seuraava siirto. Tavoitteena Euroopan mestaruus tai vastaava ovat yhtä epärealistisia kuin ennenkin. Haapoja taustajoukkoineen varmasti tietää, ettei Dmytro Kucheria (24-1-1) kannata lähteä haastamaan, mutta esimerkiksi belgialainen EU-mestari Geoffrey Battelo (32-5) saattaisi hyvinkin edustaa Haapojalle täydellistä uran huipennusta. Battelo olisi Suomeen ostettavissa, eikä Haapojan voittokaan olisi täysi mahdottomuus.

VILLE NIEMONEN