Haapoja kohtaa Lodin

Kuva: MyShot Oy
Kuva: MyShot Oy

Juho “Härmän Häjy” Haapoja kohtaa unkarilaisen Tamas Lodin Hartwall Arenan ammattinyrkkeilyillassa 2. huhtikuuta. Haapojan ammattilaisura alkoi vuoden 2006 huhtikuussa Torniosta, joten tänä keväänä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta hänen ammattilaisdebyytistään. Hartwall Arenalle astelee vuosien myötä viisastunut nyrkkeilijä.

“Kyllä tässä kymmenessä vuodessa on viisastuttu ja järkeä tullut treenaamiseen. Ennen painettiin pää kolmantena jalkana joka paikassa. Nyt treenataan totta kai lujaa, mutta järki päässä”, Haapoja kertoo kokemuksen tuomasta hyödystä.

Haapoja on tullut suomalaisyleisölle tutuksi armottomista iskusodista vuosien mittaan. Kun pohjanmaalainen astelee kehään niin voi olla lähes varma, että silloin tapahtuu. Näin kävi myös viime joulukuussa hänen ottaessaan rajun tyrmäysvoiton Miguel Velozosta ottelun seitsemännessä erässä.

“Tyyli on tullut äidinmaidosta. Tuntuu todella hyvältä, että yleisö pitää näkemästään ja viihtyy otteluissani. Arvostan sitä suuresti. Tietynlaista lisäboostia se tuo, kun yleisö elää mukana ja on tukena”, Haapoja sanoo.

Unkarilaisvastustaja on otellut aikasemminkin suomalaisia vastaan. Vuonna 2013 Lodi tyrmäsi Janne Forsmanin. Viime vuoden keväällä hän otteli ratkaisemattoman Jarno Rosbergia vastaan iskien suomalaisen kerran kanveesiin. Haapojalla on siis hampaankolossa suomalaisten puolesta.

“Näin nuo molemmat ottelut paikan päällä. Lisäksi olen katsonut Lodin matseja Youtubesta. Kyseessä on erittäin urheilullinen kaveri, joka lähtee varmasti tekemään kunnon ottelun. Siinä mielessä uskon, että jälleen päästään näkemään viihdyttävä kamppailu”, Haapoja kertoo.

26-vuotias Lodi on otellut kaikkiaan 25 ottelua, joista hänen tyrmäysvoittoonsa on päättynyt 14 kamppailua.

Haapoja on kiertänyt kehiä pitkään ja nähnyt monenlaista. Hän on kärsinyt urallaan erilaisista vaivoista ja painonpudotukseen liittyvistä ongelmista otellessaan tämänhetkistä sarjaa alempana. Nyt kaikki on kuitenkin erinomaisesti ja siksi Haapojakin odottaa tulevaa ottelua raikkain mielin.

“Minua motivoi se, että pääsisin vielä ottelemaan isossa ottelussa ilman minkäänlaisia ongelmia täysin terveenä. Ei tarvitsisi sitten kiikkustuolissa jossitella. Viimeksi Helsingissä kaikki meni hyvin. Todella hyvällä mielellä lähden tulevaan koitokseen”, Haapoja tunnelmoi.

TIEDOTE, Loud n’ Live