Haapoja jäi kakkoseksi EM-ottelussa

Kuva: PhotoWende

P3 Boxingin ammattinyrkkeilijä Juho ”Härmän Häjy” Haapojan urhokas taistelu ei riittänyt voittoon lauantai-iltana Sakassa käydyssä alemman raskaansarjan (90,7 kg) Euroopan mestaruusottelussa. Puolan Mateusz Masternak oli Haapojalle liian taitava ja vei 12-eräisen mestaruusottelun jokaisen erän nimiinsä.

 Haapoja aloitti ottelun liikkuen paljon sivuttain ja antaen puolalaiselle keskikehän. Taktiikka ei toiminut ja Klitschkon veljesten tapaan nyrkkeillyt Masternak vei erät nimiinsä saaden koviakin iskuja perille. Ottelun puolen välin jälkeen Haapoja yritti hyökätä enemmän ja osuikin muutaman kerran vasemman käden koukuillaan.

 Uransa 29. peräkkäisen voiton iskeneen Masternakin ulottuvuus etu, hämmästyttävän tarkka vasen suora ja nopeat vastaiskut olivat kuitenkin Haapojalle myrkkyä. Koviakin tällejä vastaanottamaan joutunut Haapoja taisteli urhokkaasti loppuun asti, muttei kyennyt kunnolla haastamaan The Ring lehden maailmanlistalla korkealle arvostettua puolalaista.

 Ottelun arvostelutuomarit Philippe Verbeke, Phil Edwards ja Jan Christensen merkitsivät jokaisen erän Masternakin hyväksi ja näin puolalainen voitti ottelun kaikin tuomariäänin.

 Haapoja ei vaipunut epätoivoon uransa kolmannesta tappiosta.

 – Masternak oli parempi, mutta taas oppi uutta taktiikasta ja muusta. Tiedän vielä pystyväni nostamaan tasoani. Nyt olen yhtä kokemusta rikkaampi ja täältä tullaan vielä, 18 ottelua urallaan voittanut Haapoja lupaa.

 P3 Boxingin nokkamies Pekka Mäki uskoo Haapojan kynsien olevan jatkossa vielä terävämmät.

 – Juho on osoittanut hyvyytensä jo voittamalla EU-tittelin ja puolustamalla sitä pari kertaa. Tällä kertaa ei tullut voittoa, mutta uskon Juhon kykenevän kukistamaan todella kovia kavereita.  Häjyn paras ottelu on vielä tulossa, Mäki uskoo.