Haapoja Heleniuksen esiotteluun

Kuva: MyShot Oy
Kuva: MyShot Oy

Loud N´ Live Promotionsin Helsingissä 19.12. järjestämän Kohti Maailmanmestaruutta –ammattinyrkkeilyillan otteluparit ovat saamassa lopullisen muotonsa. Ennen illan päätteeksi iskettävää Robert Heleniuksen ja Saksan Erkan Teperin välistä 12-eräistä Suomen ammattinyrkkeilyhistorian suurinta raskaansarjan ottelua, kehässä nähdään myös kymmenkunta kovaa esiottelua.

Juho Haapoja palaa kehään Demchenko-taistelun jälkeen

Lähes kymmenen vuoden uran ammattinyrkkeilyssä tehnyt kauhavalainen Juho ”Härmän Häjy” Haapoja nousee Hartwall Arenalla uransa 35:een otteluun. Alemman raskaansarjan (86,0kg) ottelussa entinen EU-mestari ja EM-haastaja saa vastaansa kuubalaislähtöisen, nykyisin Tsekissä asuvan, Miguel Velozon.

Neljättä kertaa Hartwall Arenalla esiintyvä Haapoja on tänä vuonna iskenyt kolme ottelua, joista varsinkin viimeisin ottelu – toukokuussa käyty hurja 10-eräinen taistelu Serhiy Demchenkoa vastaan – on yksi Suomen ammattinyrkkeilyhistorian brutaaleimmista otteluista. Lukuisilla kovilla iskusodilla Haapoja on kirjoittanut nimensä suomalaisen ammattinyrkkeilyn historiankirjoihin ja nyt Velozoa vastaan mies on jälleen valmis tarjoamaan yleisölle viihdettä.

42-vuotias Velozo aloitti ammattilaisuransa 13 tappiottomalla ottelulla voittaen vuonna 2010 Tsekin mestaruuden äärimmäisen tiukalla pistetuomiolla Helsingissä Sami Enbomin kohtaavasta Tomas Adamekista. Viimeisen kahden vuoden aikana Velozo on otellut harvakseltaan vain vieraskehissä aiheuttaen tappion muun muassa Rashad Karimoville (otteluhetkellä 26 voittoa ja 2 tappiota).

Tomi Silvennoinen tuo paikallisen säväyksen tapahtumaan

19-vuotias Tomi Silvennoinen on suuren nyrkkeilyillan nuorin suomalaisnyrkkeilijä. Karl Heleniuksen valmentama ja manageroima hiljattain helsinkiläistynyt iskijä edustaa illan paikallisosaamista. Ammattilaisurallaan toistaiseksi 5 ottelustaan 4 voittanut Silvennoinen saa vastaansa Unkarin 21-vuotiaan Valentin Bokrosin. Silvennoisen ja Bokrosin ottelu käydään ylemmässä välisarjassa ja sen kestoksi on suunniteltu kuutta erää.

Illan viimeinen kotiottelija on Erkan Teperin tallikaveri, raskaassa sarjassa otteleva 201-senttinen ja 110-kiloinen Christian Lewandowski, joka iskee 8-eräiseksi suunnitellun ottelun myöhemmin nimettävää eurooppalaisnyrkkeilijää vastaan. Lewandowski on voittanut toistaiseksi kaikki kuusi otteluaan tyrmäyksellä.

Jussi Koivulan ottelu venäläistä Roman Seliverstovia vastaan jää joulukuun illassa toteutumatta. Suomalaisnyrkkeilijä taustavoimineen tiedottaa jatkosuunnitelmistaan myöhemmin. Peruuntumisen myötä mahdollisesta korvaavasta ottelusta käydään neuvotteluja.

-Illan ottelukortti on nyt näillä näkymin varsinkin suomalaisottelijoiden osalta valmis ja olen erittäin tyytyväinen ottelupareihin. En usko Suomessa koskaan nähdyn kokonaisuudessaan ennakkoon näin tasaväkisiä ottelupareja koko ottelukortin mitalta. Kotiottelijoina on niin kokeneita kehäjyriä kuin myös ammattilaisuransa alkupuolen nosteessa olevia nyrkkeilijöitä. Yleisölle on siis luvassa hyviä matseja katsottaviksi koko illan ajan, lupaa illan matchmaker Markus Lammi