Groves kesytti Eubankin

Kehässä oli paljon pahaa verta, ja suuri osa siitä imeytyi kehätuomari Michael Alexanderin paitaan, kun George Groves puursi uransa tunteikkaimman ja hyvin ansaitun voiton Chris Eubank Juniorista Manchester Areenalla. Samalla Groves eteni ylemmän keskisarjan World Boxing Super Series -turnauksen finaaliin.

Ottelun alku oli ennakoituun nähden yllättävän rauhallinen Grovesin pitäessä etäisyyttään ja saadessa jabiaan toimimaan. Eubank odotti ja yritti iskeä vastustajansa kimppuun ottamalla spurtteja, mutta Grovesin tarkkuus tuotti hänelle vaikeuksia. Kehän hallinta, niin sanottu ring generalship, oli Grovesin eduksi, vaikka osumamäärät olivat molemmilla niukat. Tästä hallinnasta Groves ei lopulta luopunut koko iltana.

Kamppailun edetessä Eubank lisäsi kierroksia ja rynnäköi Grovesin iholle tavan takaa, mutta tilanteet päätyivät jatkuvasti sidontoihin ilman kovin selkeitä osumia. Eubank näytti hetkittäin alokasmaiselta huiskimalla vasempia koukkujaan roppakaupalla ohi maalin ja kompuroimalla välillä kanveesin puolella ja lähes ulkona kehästä. Ottelun jälkeen Groves kommentoi, että vähintään kerran Eubankille olisi pitänyt myös laskea lukua.

Eubankin silmäkulma repesi päiden kolahduksen seurauksena pahasti kolmannessa erässä ja valutti vuolaasti koko loppukamppailun ajan. Vielä viimeisessä erässä tarjoiltiin draamaa, kun Grovesin olkapää vaikutti muljahtavan sijoiltaan, ja Eubank sai käynnistetyksi rajun hyökkäyksen, joka ei kuitenkaan tuottanut ratkaisevaa tulosta. Kaiken kaikkiaan kamppailun intensiteetti oli hurja ja vimmattu yritys paistoi molemmista, vaikka kamppailu ei ihan odotetun kaltainen iskufestivaali ollutkaan.

Grovesin etu tekniikassa, harkinnassa ja ajoituksessa osoittautuivat ratkaiseviksi eroksi miesten välillä eikä yksipuolisesti tyrmäysiskuja kokeillut Eubank keksinyt keinoa hänen pakettinsa murtamiseen. Osittain erätuomioissa oli kuitenkin sijaa myös makutuomioille, sillä Eubank voitti useita iskujenvaihtotilanteita pakottamalla Grovesin sitomaan, vaikka selvissä osumissa etu säilyi Grovesilla. Tämä näkyi myös pistetuomareiden papereissa, joissa Grovesin yksimielinen voitto kirjattiin 117–112, 116–112 ja 115–113, kun sosiaalisen media yleisen näkemyksen mukaan Groves voitti jotakuinkin kymmenen erää.

Urarekordinsa lukemiin 28–3 (20) nostanut George Groves kohtaa finaalissa voittajan otteluparista Callum Smith – Jurgen Brähmer, joka selvittelee paremmuuttaan viikon päästä Nürnbergin kehässä viikon kuluttua.