Viikon ottelu: Glazkov – Scott

glazkov

Boxing.Fi:n foorumilla on alkanut BoxingCompany.Fi ammattinyrkkeilytietäjäkilpailu. Kolme kuukautta kestävässä kilpailussa veikataan ammattinyrkkeilyotteluiden tuloksia. Viikoittain nimetään myös viikon ottelu, josta saa tuplapisteet.

Tulevana viikonloppuna raskaassa sarjassa isketään muutama lähellä maailmanhuippua käytävä taisto, joista valinta viikon otteluksi osui Ukrainan Vyacheslav Glazkovin ja jenkki Malik Scottin kohtaamiseen.

OTTELIJAT:

Vyacheslav Glazkov

28-vuotias Glazkov  saavutti amatöörinä MM-hopeaa (2007) ja olympiapronssia (2008). Ammattilaisena Glazkov on edennyt varsin nopeasti voittaen kaikki 14 otteluaan. Miehen toistaiseksi parhaat ammattilaisvoitot ovat Tor Hamerista (TKO 5), Konstantin Airichista (W10), Gbenga Oloukunista (TKO 7) ja Denis Bakhtovista (W8).

Ukrainalainen on 190-senttisenä ja noin satakiloisena nykyraskaansarjalaiseksi varsin pieni. Glazkov on tekninen nyrkkeilijä, joka antaa vastustajilleen runsaasti painetta ja työskentelee aktiivisesti. Erityisen kovaiskuinen mies ei ole ja valtaosa miehen kymmenestä keskeytysvoitosta on tullut vastustajan väsyessä Glazkovin paineen alla.

Malik Scott MalikScott

32-vuotias, 193-senttinen ja reilu satakiloinen Scott nyrkkeili 90-luvuilla juniorina hyviä meriittejä, mutta siirtyi ammattilaiseksi jo vuonna 2000, kun hän ei saanut paikkaa USA:n olympiajoukkueesta.  Philadelphialainen on nyrkkeillyt pitkään heikkotasoisia vastustajia vastaan voittaen helposti. Scottin listalta löytyy jo 35 voittoa ilman tappioita.

Merkittäviä voittoja Scottin listalta ei vielä löydy. Scott on heikkoiskuinen taitonyrkkeilijä, jonka seurassa monet heikkotasoisetkin miehet ovat viihtyneet täydet erät. Erävoittoja Scott ei tosin ole vastustajilleen juurikaan antanut. Scottilla on erinomainen puolustus ja mies lyö monipuolisesti.

OTTELU JA VOITTAJAENNUSTUS:

Mitä todennäköisemmin Glazkov ottaa itselleen keskikehän, lyö paljon ja painostaa. Scott puolustaa hyvin ja hakee vastaiskuja. Scottin tapaisille puolustusnyrkkeilijöille usein on myrkkynä nopeakätinen ja tekninen nyrkkeilijä, jollainen Glazkov on.

Scott pystynee pitämään ottelun varsin tasaisena, mutta todennäköisesti Glazkov voittaa valtaosan  eristä aktiivisuudellaan. Ukrainalaisen loppuerien keskeytysvoittokin on mahdollinen, mikäli Scott hyytyy henkisesti uransa ensimmäisessä ottelussa, johon hän ei lähde ennakkosuosikkina.