Froch tuhosi Buten huippuottelussa

Ylemmän keskisarjan maailman kakkos- ja kolmosmiehen kohtaaminen nähtiin lauantaina Englannissa. Siinä Carl Froch iski viidennen erän teknisen tyrmäysvoiton voittamattomana otteluun lähteneestä Lucian Butesta.

Vedonlyöntitoimistojen listoilla ja useimpien asiantuntijoiden veikkauksissa altavastaajana otteluun lähtenyt Froch aloitti avauserän heti terävästi ja satutti Butea iskuillaan. Erän loppupuolella myös Bute sai pari hyvää osumaa perille, mutta niissä ei näyttänyt olevan samaa tehoa kuin Frochin lyömissä osumissa.

Toinen erä oli oli todella viihdyttävää iskusotaa, nyrkkeilyä parhaimmillaan. Molemmat saivat hyviä osumia perille, mutta Froch näytti edelleen olevan tehokkaampi ja Bute joutui sitomaan Grochin iskujen osuttua.

Kolmannessa erässä ottelu kääntyi lopullisesti Frochille. Hän todella satutti Butea iskuillaan. Sama jatkui neljännessä erässä ja viidennessä erässä ylivoimainen Froch löi Buten lopullisesti ottelukyvyttömäksi ja ottelu keskeytettiin.

Erittäin vakuuttavan voiton jälkeen Frochille seuraava luonnollinen ottelu olisi uusinta Andre Wardia vastaan, joka viime vuonna kukisti Frochin pistein. Froch on kuitenkin itsekin sanonut, että Wardin tylsähkön ottelytyylin vuoksi ottelu ei olisi huippumielenkiintoinen.

Ehkä mielenkiintoisempi olisi uusinta Mikkel Kesslerin kanssa, joka vuonna 2010 niukasti kukisti Frochin ja iski viime ottelussaan näyttävän tyrmäysvoiton Allan Greenistä. Miehillä on keskenäistä historiaa ja nyt molemmilla on alla vakuuttavat ja näyttävät voitot. Melkoinen rahaottelu olisi luvassa molemmille miehille.

Mutta kukaties vaikka Froch päätyisi ottelemaan seuraavassa ottelussaan vaikka todellista legendaa Bernard Hopkinsia vastaan? Hopkins on sanonut jatkavansa uraansa ja hän jahdannee yhä yhtä isoa voittoa. Frochin osakkeet ovat näyttävän Bute voiton jälkeen niin korkealle, että tiedä vaikka vanha mestari haluaisi kokeilla onneaan.

Bute ansaitsee kunnioitusta ottelemisesta Frochia vastaan tämän kotikehässä ja myös itse ottelusta. Sinnikkäästi otellut Butekin sai hyviä osumia perille, mutta ottelun ratkaissut tekijä näytti olevan se, että Froch pystyi vastaanottamaan Buten iskuja, mutta Bute ei Frochin.

Yleensä näin rajun tappion jälkeen nyrkkeilijöille tarjotaan muuatama helpompi ottelu itseluottamuksen palauttamiseksi ja näin tapahtunee myös Buten kohdalla. Ehkäpä Bute palaa kuitenkin jo nopeasti isoihin otteluihin ja kohtaa loppuvuodesta esimerkiksi elokuisen Robert Stieglitzin ja Arthur Abrahamin välisen kelpo taiston voittajan?