Forsman kohtaa kokeneen Jozsef Nagyn

Caramelito Promotions –ammattinyrkkeilytalli promoottori Petro Koskimiehen johdolla järjestää lauantai-iltana 16.2.2013 Ruissalon liikuntahallilla Haminan historian ensimmäisen ammattinyrkkeilytapahtuman. Tapahtuman 8-eräisessä pääottelussa iskee itseoikeutetusti tallin haminalainen hallitseva alemman raskaansarjan (-90,7kg) Suomen mestari Janne Forsman, 30.

Haminalaissyntyinen Forsman voitti lyhyellä amatööriurallaan 91-kiloisten SM-hopeaa vuonna 2010 ja siirtyi ammattilaiseksi tammikuussa 2011 ottamalla Porvoossa käydyssä debyyttiottelussaan pistevoiton latvialaisnyrkkeilijästä. Debyyttiottelun jälkeen Forsman teki tallisopimuksen Caramelito Promotionsin kanssa ja nyrkkeily muuttui päämäärätietoisemmaksi säännöllisten otteluiden myötä.

 Lokakuussa 2011 Forsman iski itsensä ammattinyrkkeilyn alemman raskaansarjan Suomen mestariksi SM-otteluiden historian nopeimmalla tyrmäysvoitolla lyömällä Joensuussa Marko Monosen 61 sekunnissa hiljentäen samalla 400 henkisen kotiyleisön. Kaikkiaan Forsmanilla on tilillään ammattilaisena 7 ottelua, jotka kaikki haminalainen on voittanut ja voitoista 4 on tullut tyrmäyksellä. Vielä ennen helmikuista tapahtuman yhteistyökumppanin mukaisesti nimettyä Takaladon Boxing Night -iltaa Forsmanin on määrä otella yksi ottelu tammikuussa Latviassa.

Forsmanin vastustajaksi asettuu hallitseva Unkarin mestari, 37-vuotias Jozsef Nagy, jolla on pitkän amatööriuran lisäksi tilillään peräti 41 ammattilaisottelua. 28 voittoa iskenyt Pyöveli –kehänimeä käyttävä Nagy on aiemmin urallaan ollut rankattuna muun muassa IBF- ja WBA –liittojen maailmanmestarien haastajalistalle ja vielä nykyisinkin tietokonepohjaisella BoxRec-rankinglistalla Nagy on Forsmania noin 100 sijaa korkeammalle listattuna.

 Nagy aloitti ammattilaisuransa syyskuussa 2003 ja on urallaan voittanut muun muassa IBF-liiton International –tittelin ja WBA-liiton InterContinental –tittelin. Suomalaisnyrkkeilijöistä Nagy on aiemmin kukistanut harjavaltalaisen Kai Kauramäen 12-eräisessä titteliottelussa 2. erän keskeytyksellä.

 – Nagy on todella kova testi Forsmanille jo pelkän kokemuksensakin vuoksi, mutta unkarilaisella on myös varsin painava lyönti sekä erittäin hyvä ottelusilmä, mutta vastaavasti Forsman on kehittynyt jatkuvasti kovalla tahdilla ja on osoittanut kovaa asennetta harjoitteluun ja uraan panostamisessa. Jannella on kaikki mahdollisuudet ottelun voittamiseen, mutta rankinglistatkin osoittavat, että yleisölle on tarjolla ennakkoon poikkeuksellisen kilpailukykyinen kamppailu, kommentoi Forsmanin manageri Petro Koskimies.

 -Nyrkkeily on tällä erää mielekästä ja kehityn jatkuvasti. Tiedossa on kunnon haaste, mutta en mene kehään tekemään pelkästään parastani, vaan menen sinne voittamaan ja tarjoamaan kotiyleisölle vauhdikasta viihdettä, lupaa Janne ”Puupää” Forsman.

 Takaladon Boxing Night –tapahtuman toisessa, jo varmistuneessa ammattilaisottelussa kotikehäläisenä iskee viime toukokuussa voitokkaan ammattilaisdebyytin suorittanut lahtelainen Sami Enbom, 25. Amatöörinä Enbom voitti vuonna 2011 sekä Suomen että Pohjoismaiden mestaruuden 91kg sarjassa. Lahjakas vasenkätinen nyrkkeilijä on toiminut harjoitusvastustajana niin Forsmanille kuin raskaansarjan Suomen mestari Janne Katajistolle ja Enbomin tavoitteena onkin luoda menestyksekäs ura paidattomassa nyrkkeilyssä tähtäimenään Euroopan mestaruus. Enbomin ottelu Haminassa on suunniteltu 4-eräiseksi.

 Takaladon Boxing Night –tapahtuman yleisötavoite on 500 henkeä ja ovet Ruissalon liikuntahallille aukeavat lauantaina 16.2. klo 18 ja ottelut alkavat klo 19. Kaikkiaan ohjelmassa on vähintään 4 ammattinyrkkeilyottelua. Tapahtuman ennakkolipunmyynti käynnistyy tammikuun puolivälissä ravintola Rytmi-katissa (Satamakatu 11) ja ennakkolippujen hinnat ovat 35e (Ringside), 15e (muut istumapaikat).

Ennen Haminan iltaa Janne Forsman, Sami Embom ja Janne Katajisto nyrkkeilevät Latviassa 18. tammikuuta.