Forsman ja Laine iskevät Aulangolla SM-tittelivyöstä

Lauantai-iltana 8.4.2017 Aulangon kylpylähotellin liikuntahallissa isketään ammattinyrkkeilyn Suomen mestaruusottelu. Cumulus Resort Aulanko kylpylähotellin, Team Dalton Boxingin ja Caramelito Promotionsin järjestämässä 6-7 ottelun mittaisen ammattinyrkkeilyillan 10-eräiseksi suunnitellussa pääottelussa on panoksena raskaan keskisarjan (79.4kg) SM-titteli.

Ammattinyrkkeilyn SM-tittelistä on isketty vuodesta 1938 lähtien kaikkiaan 26 kertaa. Otteluissa on kruunattu kaikkiaan 17 eri mestaria ja heistä ainoastaan Tony Halme on onnistunut kahdesti voittamaan SM-tittelin. Otteluista 3 on päättynyt ratkaisemattomaan ja neljän ottelun tulos on jälkikäteen mitätöity doping-testin perusteella. Useimmin, yhdeksän kertaa, on isketty raskaansarjan SM-vyöstä.

Aulangolla panoksena olevasta raskaan keskisarjan tittelistä on isketty vuosikymmenien mittaan kahdesti; seitsemän vuosikymmentä sitten vuosina 1946 ja 1947, jolloin Oiva Purho ja Sulo Gustafsson iskivät mestaruusottelusta voiton. Aulangon kehässä vastakkain asettuvat Timo ”Stadin malli” Laine  (16-8, 5 KO) ja Janne ”Puupää” Forsman (22-7, 14 KO) ovat molemmat kerran aiemmin saaneet lanteilleen SM-tittelivyön ja kumpikin tavoittelee nyt mahdollisuutta olla ensimmäinen nyrkkeilijä, joka voittaa ammattinyrkkeilyn SM-tittelin kahdessa eri painoluokassa.

Team Dalton Boxingin Timo Laine on 32-vuotias nyrkkeilijä, joka aloitti ammattilaisuransa maaliskuussa 2010. Miehen parhaimpiin meriitti on keskisarjan SM-tittelin voittaminen Kai Kauramäkeä vastaan vuonna 2011. Marraskuusta 2015 Team Dalton Boxingin riveissä iskenyt Laine on uusien taustajoukkojensa myötä löytänyt uusia ottelumahdollisuuksia ja on tämän jakson aikana otellut 9 kertaa ja päässen iskemään muunmuassa ulkomaan kehissä ilman menestystä.

Timo Laineen vastustajaksi asettuva Janne Forsman on pitkän, noin parinsadan ottelun, amatööriuran iskeneen Laineen vastakohta 10 amatööriottelullaan. Sen sijaan ammattilaiskehiä Forsman on kolunnut tammikuusta 2011 alkaen jo 29 ottelun verran iskien kaikkiaan 8 eri maassa. Laineen tavoin myös Forsman on saanut maistaa voiton makua SM-ottelussa lyömällä SM-otteluiden historian nopeimman tyrmäysvoiton lokakuussa 2012 Joensuussa. Tuolloin Forsman löi minuutissa Marko Monosen ja otti nimiinsä alemman raskassarjan SM-vyön. Tuon ottelun jälkeen Forsmanin uraan on mahtunut muun muassa erilaisia tappiollisia ”ABC”-liittojen titteliotteluita sekä visiitit Pohjois-Amerikan kehiin, mutta nyt kymenlaaksolaisnyrkkeilijä aikoo palata titteliotteluissa voittojen tielle, sillä haminalaisen viidestä viimeisestä ulkomaan visiitistä on ollut kotiintuomisina ainoastaan tappioita, joista neljä keskeytyksellä.

 

-Löysimme Team Dalton Boxingin Sami Salosen kanssa nopeasti tästä ottelusta yhteisymmärryksen ja uskomme tämän otteluparin tarjoavan erittäin yleisöystävällisen ja viihdyttävän ottelun, sillä nyrkkeilijät ovat tyyleiltään toistensa vastakohtia; Salosen manageroima Laine on malli ja hyvin liikkuva pistenyrkkeilijä, kun taas Forsman on katujätkä ja tyyliltään voimaiskijä ja rouhija kehässä, kommentoi tapahtuman matchmakingista vastaava Markus Lammi Caramelito Promotions -tallista.

 

-Olen tyytyväinen ottelupariin; tämä on aito tulos tai ulos -ottelu kummallekin ja voiton tässä ottelussa ratkaissee se, kumpi pystyy paremmin viemään ottelun omalle vahvuusalueelleen. Lisäksi ottelun harvinaislaatuisuutta korostaa se, että Suomessa ei olla liiemmälti nähty tällaisia otteluita, joissa kaksi ”saman tiimin” nyrkkeilijää ottavat vastakkain, mikä puolestaan esimerkiksi Briteissä ja Saksassa on suhteellisen yleistäkin ja luo hyvää jännitettä otteluun. Laine ja Forsman ovat aiemmin sparranneet yhdessä, joten molemmat tuntevat toistensa tyylit, mutta uskon otteluun saatavan rakennettua aivan ennennäkemättömän jännitteen. Tämä ottelu on jotain sellaista, mitä suomalainen ammattinyrkkeily tarvitsee suurten areena-iltojen ohella, lupaa Sami Salonen.

Aulanko Boxing Night 2 – Spa&Boxing&Party tapahtuma lauantaina 8.4. Cumulus Resort Aulanko Kylpylähotellilla Hämeenlinnassa

TIEDOTE