Fight Night Forssa -tapahtuman kotimaiset ammattinyrkkeilijät selvillä!

Illan pääottelussa esiintyvä Jarkko Putkonen saa 20. toukokuuta Forssan nyrkkeilyillassa seurakseen nuoremman sukupolven ammattilaislupaukset Lassi Seppälän ja Jarkko Ojapalon. Sekä kevyessä sarjassa ottelevalla Seppälällä että raskas keskisarjalaisella Ojapalolla on edessään kuusieräiseksi suunnitellut kamppailut.

Tamperelaistuneelle, pienen pirkanmaalaiskunta Juupajoen kasvatille Lassi Seppälälle Forssan ottelu on paluu kehätoimiin vuoden poissaolon jälkeen. Edellisessä ottelussaan tulisesti lyövä ”Seppä” takoi kolmannen erän keskeytysvoiton latvialaisesta Janis Puksinsista huhtikuussa 2016.

Vaikeita ovat viimeiset pari vuotta nyrkkeilyn saralla olleet. Valmentajakuviot olleet hankalia järjestää, peukalo pahasti rikki ja vanhat painonhallintametoditkin osoittautuivat ihan vääriksi. Hammasta on pitänyt välillä purra ja etsiä motivaatiota.

Nyt alkaa taas olla taustatilanne kunnossa ja kun vielä saadaan sopivasti sparrieriä alle mm. Putkosen Jarkon kanssa, niin Forssassa näette taas sen vanhan hyvän Seppälän, lupaa Lassi kannattajilleen. – Tästä lähtee uusi nousu liikkeelle ja ensi kilpailukaudelta odotan jo aika paljon.

 

Ojapalolla nopea kehäänpaluu lauantaisesta voitosta

24-vuotias lahtelainen Jarkko Ojapalo iski lauantaina arvokkaan voiton Hämeenlinnan Aulangolla. Kokenut unkarilainen Jozsef Racz oli vaarallinen valinta uran toiseksi ammattilaisvastustajaksi, mutta Ojapalon kehä-äly ja taktinen kypsyys neutraloivat Raczin yritykset osua vahvalla takakäden iskullaan ja pistevoitto oli neljän erän jälkeen kiistaton selviö.

Hyvä fiilis on viikonlopun jäljiltä ja hienoa päästä hetimmiten taas tositoimiin. Matsin erämäärä kasvaa parilla, mutta kunnon suhteen ei ole huolta. Hämeenlinnan neljä erää menivät läpi kuin alkulämmittelynä, naurahtaa Ojapalo.

Silmäkulmaa tässä täytyy hetki parannella ennen kuin sparrikintaat laitetaan käteen, mutta ei tuo matsissa saatu haavakaan huolestuta kun on kuitenkin kuusi viikkoa välissä aikaa. Ehtii täysin parantumaan, jatkaa Ojapalo.

 

Tasokas ammattilaiskattaus

Illan promoottori Matti Paavilainen on myös tyytyväinen illan paidattomaan antiin: – Joskus aikoinaan Suomessa vähäteltiin, että ammattilaiseksi lähtevät ne, jotka eivät amatööreissä enää pärjää. Mutta tällä kolmikolla on takanaan yhteensä kuusi Suomen mestaruutta (Putkonen 2009/-64 kg, Seppälä 2012-2014/-60 kg, Ojapalo 2012/-69 kg ja 2016/-81 kg) ja silti jokainen sanoo, että vasta ammattilaiseksi siirtymisen myötä on nyrkkeily otettu ihan tosissaan. Siinä on tasokas kattaus forssalaisyleisön nähtäväksi ja kaikki hyviä malleja myös Hakkaraisen Micon tuleville suurteoille!

TIEDOTE