Eva Wahlström puolustaa mestaruuttaan Venäjällä

Huhtikuusta 2015 WBC-liiton ylemmän höyhensarjan (alle 130 lbs tai 58,967 kg) maailmanmestaruutta hallinnut Eva Wahlström, 38, on joulukuun 22. päivä uuden tilanteen edessä. Ensimmäistä kertaa myös vastustaja nousee kehään kilpailevan liiton maailmanmestarin statuksella ja ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan Eva on vieraskehäläisen asemassa!

Pietarin Sibur Areena on aiemmin isännöinyt niin ATP- kuin WTA-tourinkin tennisturnauksia, mutta tulee nyt ensi kertaa muuttumaan nyrkkeilyareenaksi kun Wahlström ja häntä 14 vuotta nuorempi kazakhstanilainen IBO-liiton maailmanmestaritar Firuza Sharipova iskevät kumpikin vyönsä peliin ja aloittavat mestaruuksien yhdistämisurakan.

Wahlström on ammattilaisena iskenyt 23 ottelua ja voittanut niistä 22. Maailmanmestaruuttaan hän on puolustanut tähän mennessä neljästi – viimeksi huhtikuussa haitilais-amerikkalaista Melissa St.Viliä vastaan. Ainoan tahransa Evan ottelulista sai jo uran kuudennessa ottelussa vuonna 2011 kun bulgarialainen Milena Koleva pakotti mestarimme ratkaisemattomaan. Tuossa ottelussa Eva joutui taistelemaan melko ”yksisilmäisenä” otsan turvottua heti alussa tapahtuneen päiden yhteenkolahtamisen seurauksena.

Sharipova on ottelijoista kokemattomampi. Hän aloitti ammattilaisena toukokuussa 2016 häviten pistein moninkertaiselle amatöörien arvokisavoittajalle Sofia Ochigavalle. Tämän jälkeen tilille on kertynyt yhdeksän peräkkäisvoittoa, joista kaksi huomionarvoisinta ylivoimaiset pistevoitot (kaikki erät Sharipovalle) edellämainitusta Kolevasta ja Evaa vastaan Euroopan mestaruudesta otelleesta belgialaisesta Djemilla Gontarukista.

Pietarin kehän ääreen odotetaan joulun läheisyydestä huolimatta äänekästä kannattajaryhmää. ”Fanijuna” Pietariin muine paikallisjärjestelyineen on Lähialuematkojen toimesta järjestetty suomalaisille nyrkkeilyn ystäville ja Eva-faneille.

Wahlströmin ottelu on nähtävissä myös Viaplay-palvelussa.

TIEDOTE