Eva Wahlström matkaa haastajan “takapihalle”

Ammattinyrkkeilyn ainoa maailmanmestarimme Eva Wahlström puolustaa seuraavan kerran WBC-liiton vyötään Englannin Sheffieldissä lauantaina 8.helmikuuta. Tässä Evan mestaruuskauden kuudennessa tittelinpuolustuksessa vastaan asettuu pienemmän IBO-liiton mestariksi viime heinäkuussa kruunattu Terri Harper. Tämän hetkisten, vielä vahvistamattomien tietojen mukaan ottelu koskisi kumpaakin mestaruutta.

Otteluun valmistautuminen on Evalla hyvässä vaiheessa :

– Ollaan pystytty lokakuisesta Espanjan-leiristä alkaen keskittymään tähän otteluun ja Salossa sai lyötyä kehäruosteenkin pois. Todella hyvää kansainvälistä mestaruustason sparrivastustakin on luvassa kuun loppupuolelle viimeistelyharjoituksiin, joten uskon että kykenen Sheffieldissä jopa koko urani parhaaseen otteluesitykseen, kertoo Eva harjoittelutilanteestaan.

– Myös tämä puolisentoista vuotta kestänyt valmennussuhde Risto Juvosen kanssa alkaa tuottamaan tulosta ja uudet opit tuntumaan omilta.

Sukupolvien taistelu

Kaikki käymänsä yhdeksän ammattilaisotteluaan voittanut Harper tulee olemaan Evan kaikkien aikojen nuorin vastustaja – onhan MM-ottelijoilla ikäeroa peräti 16 vuotta ja 2 päivää. Vastakkain voidaan siis sanoa olevan kahden vuosikymmenen kokemuksen maailman huipulta ja toisaalta huippulupaavan ottelijan nuoruuden innon. Evan voittaessa ensimmäisen amatöörien EM-mitalinsa oli Harper vasta nelivuotias.

Kuva: Dave Thompson / Route One Photography

Kaiken kaikkiaan Wahlström on menestyksekkään amatööriuransa jälkeen otellut ammattilaisena 26 ottelua (23 voittoa, yksi tappio ja kaksi ratkaisematonta) ja niissä 201 ammattilaiserää. Harperille eriä on kertynyt vasta 51 ja amatöörimeriitit jäivät nuorena ammattilaiseksi siirtyneellä britillä yhteen B-tyttöjen EM-hopeaan. Toistaiseksi lyhyestä urastaan huolimatta Terri on suurpromoottori Matchroomin ykköslupaus naisnyrkkeilyn puolella, josta odotetaan kehittyvän megatähti Katie Taylorin manttelinperijä.

Vastustajan kotikehään

Eva Wahlströmin ja Terri Harperin ottelu käydään jääkiekkojoukkue Sheffield Steelersin kotihallissa, maksimissaan 13,600 katsojaa vetävällä FlyDSA Arenalla. Harper on ottelua edeltävissä haastatteluissa ollut erityisen innoissaan siitä, että hänen suuri tilaisuutensa tulee “omalle takapihalle” ja kaikkien kannattajien ulottuville. Harperin kotitaajamasta Denabysta ei nimittäin ole areenalle matkaa kuin puolen tunnin ajon verran.

Evaa ei ottelupaikka ja Harperin fanaattiset kannustajat hermostuta :

– Pikemminkin olen innoissani lähdöstä ulkomaille ottelemaan. Niin yleisön paine kuin ennakkosuosikinkin asema painaa Harperin hartioita ja itsellä on vapautunut lähtökohta otteluun. Asenne on silti se, että matsin takana ei ole huomispäivää. Täysi fokus helmikuun kahdeksannessa.

Valioliigakin väistää Sheffieldissä nyrkkeilyn tieltä

Sheffieldin oman sankarin Kell Brookin tähdittämä ja myös höyhensarjan MM-eliminaattorin sisältävä otteluilta onkin paikkakunnalle erittäin merkittävä urheilutapahtuma. Harvoin nimittäin tapahtuu sitä, että Englannissa pääsarjan jalkapallo-ottelu siirtyy toiselle päivälle nyrkkeilyn tieltä. Näin kuitenkin tällä kertaa tapahtui kun Valioliigassa kahdeksantena majaileva Sheffield United siirrätti lauantaille merkityn kotiottelunsa sunnuntai-iltapäivään heti nyrkkeilytapahtuman julkaisun jälkeen!

Yksinkertaisesti pääottelijoidensa mukaan Brook vs DeLuca –nimeä kantavan nyrkkeilyillan liput ovat myynnissä osoitteessa :

www.flydsaarena.co.uk/whats-on/championship-boxing-5653#_booking

Mahdollisesta Suomea koskevasta televisioinnista tiedotetaan myöhemmin.

TIEDOTE