Eva Wahlström marraskuussa kehään Salossa, helmikuussa MM-puolustus?

Ammattinyrkkeilymme ainoan maailmanmestarin Eva Wahlströmin kehätulevaisuus alkaa selkiytyä. Jo aiemmin julkistetun Salo KnockOut Night’issa 30. marraskuuta käytävän ”väliottelun” jälkeen on näillä näkymin edessä matka Englantiin, jossa odottaa nuori ja kovalyöntinen haastaja Terri Harper.

Brittiläinen suurpromoottori Eddie Hearn (Matchroom Boxing) paljasti lauantaisen otteluiltansa yhteydessä tiedon siitä, että on päässyt ottelun ehdoista yhteisymmärrykseen Wahlströmin kanssa. Hearn yllätti tällä uutisella myös juuri pistevoittajana ottelustaan selviytyneen Harperin valmentajineen. Evaa neuvotteluissa edustanut Petri Paimander vahvistaa tiedon :

– Sopimusta emme vielä ole ehtineet allekirjoittaa, mutta suullisesti kyllä vahvistaneet hyväksymisemme tarjoukselle. Pienemmätkin yksityiskohdat oli toisessa sopimusversiossa korjattu toivomaamme muotoon, joten tällä viikolla asia varmaankin virallistetaan.

Viime lauantaina 23 vuotta täyttänyt ja syntymäpäivänsä kunniaksi pienemmän IBO-liiton mestaruutta puolustanut Harper on tähän mennessä esiintynyt ammattilaiskehässä yhdeksän kertaa voittaen kaikki ottelunsa ja niistä viisi ennen täyttä aikaa. Eva Wahlströmillä on siis merkittävä kokemusetu. Eva on otellut 25 ammattilaiskamppailua, joista saldona 22 voittoa, 2 ratkaisematonta ja yksi pistetappio. Wahlströmin ja Harperin välinen WBC-liiton MM-ottelu tulee olemaan Evan kuudes MM-vyön puolustus ja se on suunniteltu käytäväksi helmikuun alussa – joko ensimmäisenä tai toisena helmikuun viikonloppuna.

Ei Mikaela Mayer -ottelua?

Syksyn ajan on julkisuudessa esiintynyt Harperin nimen sijaan useammin spekulaatio Evan ja yhdysvaltalaisen Mikaela Mayerin tulevasta kohtaamisesta. Tämä ottelu jää kuitenkin toistaiseksi odotuslistalle hyvin yksinkertaisesta syystä :

– Pitkin syksyä on yritetty saada Mayerin promoottoritahoa Top Rankia vahvistamaan halunsa järjestää kyseinen ottelu ja sitoutumaan niin palkkiotarjoukseen kuin edes karkeaan otteluajankohtaan. Lokakuulle heillä olisi ollut valmius, mutta se oli mahdottomuus johtuen Evalle suoritetun hammasoperaation jälkeisestä sparraus- ja kontaktikiellosta.

– Kun Matchroom tarjosi Harper-ottelua, niin kerroimme siitä avoimesti Top Rank’ille ja annoimme heille vielä mahdollisuuden. Mutta, yllättävääkin kyllä, saimme vastauksena suorasanaisen ja selkeän kehotuksen hyväksyä Matchroomin tarjouksen, koska heillä ei ollut vielä varmaa kuvaa siitä mihin ovat Mikaelan kanssa seuraavaksi suuntaamassa, lopettaa Paimander.

Ensin kenialaishaaste Salossa

Ennen Englannin-matkaa Evalla on kuitenkin edessään kahdeksaneräiseksi suunniteltu ottelu Salossa. Tähän kevyensarjan painoissa oteltavaan ei-mestaruusotteluun saapuu vastustajaksi 32-vuotias nairobilainen Consolata Musanga. Musanga on 2009 alkaneella ammattilaisurallaan otellut harvakseen, mutta pääasiassa voitokkaasti. Tämän hetkisenä ottelusaldona on 8 voittoa, 4 tappiota ja 3 ratkaisematonta. Euroopan-vierailu on Musangan kolmas. Aiemmin hän on kärsinyt pistetappiot Sveitsissä ja Italiassa.

– Tässä vaiheessa pyrin keskittymään ainoastaan tulevaan Salon otteluun. Ajatus ei saa karata kauemmaksi, kertoo Eva itse.

– Kaksi keniatarta olen aiemmin kohdannut ja sikäli maan naisnyrkkeilyn kovan tason jo havainnut. Fatuma Zarika oli yksi taitavimmista nyrkkeilijöistä, joita olen ammattilaisena kohdannut ja sitten Everline Oderon kanssa kärsin uran ainoan kanveesilla käynnin, joten en kyllä lähde tätäkään vastustajaa yhtään aliarvioimaan. Ilmeisen yritteliäs ja aggressiivinen ottelija kyseessä. Sellaista toivoinkin, koska sellainen vastus palvelee myös Harper-matsia ajatellen, jatkaa Eva.

TIEDOTE