Eva Wahlström kohtaa ykköshaastajansa

Espoo Metro Areenalla käydään 9.maaliskuuta WBC-liiton naisten maailmanmestaruusottelu, jossa hallitseva mestari ja puolueettomien maailmanlistojen ykkösnyrkkeilijä Eva Wahlström, 37, kohtaa kärkihaastajansa haitilais-amerikkalaisen Melissa St.Vilin, 34. Kyseessä on neljäs kerta kun Eva puolustaa keväällä 2015 voittamaansa mestaruutta. Kaiken kaikkiaan Wahlström on voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki 22 ammattilaisotteluaan ainoan tahran ollessa jo vuonna 2011 käyty ratkaisemattomaksi päättynyt kamppailu bulgarialaista Milena Kolevaa vastaan.

Kolmea vuotta nuoremmalla haastajalla on takanaan jo yli kymmenvuotinen ammattilaisura, joka ei erinäisten manageriongelmien ja muiden kehän ulkopuolisten tekijöiden johdosta kuitenkaan sisällä kuin 16 kamppailua. Näistä St.Vil on voittanut 10 ja otellut peräti neljään ratkaisemattomaan päättynyttä ottelua. Hyökkäävä ja sähäkästi iskevä karibialainen kärsi viimeisen tappionsa marraskuussa 2015 ja on hallinnut pari viimeistä vuotta WBC-liiton ns. Silver-vyötä eli naisten kakkostitteliä.

Olen äärettömän innostunut tästä ottelusta ja latautuminen kohtaamiseenhan alkoi oikeastaan jo viime keväänä, jolloin ensimmäisen kerran oletin Melissan kohtaavani. Hienoa, että ottelu nyt toteutuu ja TIEDÄN että siitä tulee erittäin vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu. Melissa on aggressiivinen, tosi fyysinen ja liikunnallisesti räjähtävä nyrkkeilijä. Myös taitava, analysoi Wahlström tulevaa otteluaan.

Viime aikoina harjoituksissa olen pyrkinyt entisestäkin vahvistamaan fysiikkani ja voimatasojani. Myös lähiotteluharjoitteita on tehty aikaisempaa enemmän eli osaamista laajennettu. Melissaa vastaan todennäköisesti parhaat aseeni ovat ne vanhat vahvuudet. Hyvä liike ja vahva etukäden suora. Mutta samaan aikaan ollaan valmiita taisteluun myös Melissan vahvoilla alueilla, jatkaa maailmanmestari Wahlström.

Illan promotoi uusi F4L (Fighters for Life) nimeä kantava suomalainen ammattinyrkkeilypromootio, jonka osakkaina on Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen lisäksi mm. matchmaker Petri Paimander, Janne Ripatti sekä Veikkausliigan entinen toimitusjohtaja, urheiluvaikuttaja Mika Eskola.

Lipunmyynti alkaa huomenna perjantaina 19.1.2018 www.lippu.fi

TIEDOTE, F4L