Eva Wahlström haastaa Katie Taylorin superottelussa!

Huhtikuusta 2015 WBC-liiton ylemmän höyhensarjan (alle 130 lbs tai 58,967 kg) maailmanmestaruutta hallinnut Eva Wahlström, 38, nousee painoluokkaa korkeammalle haastamaan lajin irlantilaisen supertähden Katie Taylorin, 32. Ottelu käydään legendaarisessa Madison Square Gardenin nyrkkeilypyhäkössä 15. joulukuuta. Evasta tulee Gunnar Bärlundin seuraajana ja 80 vuoden tauon jälkeen vasta toinen suomalainen, joka kyseisellä areenalla kehään nousee.

Wahlström ja Taylor ovat vanhoja tuttavuuksia amatööriajalta, jolloin irlantilainen oli eri arvokisoissa ja turnauksissa peräti kahdeksan kertaa Evan menestyksen tulppana.

– Amatööriaikoina Katielle hävisin, mutta uskon hänen silti muistavan minut yhtenä kovimmista vastustajistaan. Tilastot eivät ehkä ole puolellani, mutta ammattinyrkkeily on eri peli ja avaa uusia mahdollisuuksia voittoon, analysoi Eva ottelua.

– Hanskatkin tulevat olemaan vielä totuttuakin kovemmat, koska jenkeissä naisetkin ottavat 8-unssisilla kintailla. Sekin tulee olemaan uusi kokemus.

– Olen jo pitkään halunnut käydä kovimmissa otteluissa enkä ole vieraskehiä koskaan pelännyt. Vaikka tämä isoin ja kovin ottelu kaikista tulikin lopulta tosi äkkiä, niin olen kiitollinen siitä että tällainen tilaisuus aukesi ison pettymyksen jälkeen. Tunteet menneet viikon vuoristorataa Venäjän peruutusuutisesta alkaen. Toki onhan se hurjaa mennä uudessa painoluokassa ja uuden valmentajan kanssa suoraan kovimpaan mahdolliseen maailmanmestaruusotteluun, lopettaa Eva.

 

Kaikkea ei ottelussa riskeerata

Maailman Nyrkkeilyneuvosto (World Boxing Council eli WBC) on vahvistanut, että Wahlström säilyttää ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruutensa ottelun lopputuloksesta riippumatta. Kyseisen mestaruuden puolustusta onkin jo kevättalvelle alustavasti suunniteltu. Voitto Taylorista aiheuttaisi kuitenkin tilanteen, jossa olisi vain pari päivää aikaa päättää kumman painoluokan mestaruuden Eva säilyttäisi. Vaakakuppi on tällä hetkellä kääntymässä ylemmän painoluokan suuntaan, mutta tarkemmin asiaa mietitään tarvittaessa ja vasta ottelun jälkeen.

 

Pääottelussa yksi tämän päivän suurimmista

Madison Square Gardenin nyrkkeilyillan pääottelussa meksikolainen Saul (Canelo) Alvarez nousee tavoittelemaan neljännen painoluokan maailmanmestaruusvyötä. Manny Pacquaion ja Anthony Joshuan rinnalla maailman suurimpiin nyrkkeilytähtiin kuuluva Alvarez haastaa WBA-liiton mestaruusottelussa britti Rocky Fieldingin. Alvarez on 53 ottelun urallaan hävinnyt ainoastaan Floyd Mayweather Jr.:lle. Fielding puolestaan on voittanut 27 kahdestakymmenestäkahdeksasta ottelustaan. Hän puolustaa ensimmäistä kertaan, jonka hankki heinäkuussa tyrmäämällä saksalaisen Tyron Zeugen Saksan Offenburgissa.

Madison Square Gardenin suurilta, joka sisältää kaiken kaikkiaan kolme MM-ottelua ja huipputasoiset esiottelut, nähdään myös suomalaiskatsomoissa. Ilta on katsottavissa suorana Viaplay-palvelussa.

TIEDOTE, Paimander Sports Consulting