Euroopan Mestari loukkaantunut, Tatli kohtaa Ranskan mestarin

Patrick Mendy
Yvan Mendy

Kevyensarjan italialainen Euroopan mestari Emiliano Marsili, 38, ilmoitti tänään vetäytyvänsä 25.4. Helsingissä käytävästä mestaruuspuolustuksestaan käsivamman vuoksi. Koska edellisestä pakollisesta tittelinpuolustuksesta on kulunut runsaasti aikaa ja virallinen haastaja Edis Tatli on EM-otteluun valmiina, päätti Euroopan Ammattinyrkkeilyliitto riistää mestaruuden Marsililta.

Edis Tatlin vastustajaksi avoimesta Euroopan mestaruudesta käytävään otteluun tulee saapumaan hallitseva Ranskan mestari Yvan Mendy, 29. Pariisin liepeillä Pont-Sainte-Maxencessa asuva Mendy on ammattilaisurallaan iskenyt 30 voittoa, joista tasan puolet tyrmäyksellä. Lisäksi Mendyllä on tilillään kolme pistetappiota ja yksi ratkaisematon ottelu.

Ranskan mestaruutta oikeakätinen ”Leijona” on hallinnut parin vuoden ajan ja puolustanut menestyksekkäästi neljä kertaa. Paljon myös sarjaa ylempänä kevyessä välisarjassa otellut Mendy on fyysisesti vahva ja teknisesti kyvykäs ”koulukirjanyrkkeilijä”, jota vastaan Tatlin on kyettävä hyödyntämään oletettavaa nopeusetuaan.

  • Tyylillisesti erittäin sopiva vastustaja ja valmiina ollaan tähänkin haasteeseen, kuittaa Tatli muutoksen. – Kaveri on toki Euroopan huippuja, mutta treenileirillä kohtasin maailman parhaita. Ei tiedä Mendy kuinka kovaan paikkaan on tulossa.
  • Vasenkätiset harjoitusvastustajat menivät nyt hukkaan, mutta parempihan muutos on näin päin, toteaa Tatli vastustajan kätisyysmuutoksesta.