Ennakko: Wahlström – Gomez

Eva Wahlström puolustaa WBC-liiton tunnustamaa ylemmän höyhensarjan titteliään kolmatta kertaa tulevana lauantaina Turussa. Vastaansa hän saa Argentiinan Mayra Alejandra Gomezin, joka kaksi viikkoa sitten korvasi alun perin vastaan tulossa olleen Mia St. Vilin. Wahlströmillä on haussa nyt uransa kahdeskymmenes voitto listalukemien ollessa nyt 19-0-1 (3).

29-vuotias Mayra Gomez on taivaltanut ammattilaiskehissä joulukuusta 2010 saakka. Tähän saakka ainoastaan kotimaassaan nyrkkeillyt ”La Guapa”, suomeksi muuten Kaunotar, on nakuttanut urallaan hyvät listalukemat 18–5 (4). Edellisen kerran hän oli kehässä kuukausi takaperin kamppailussa, jossa hän painoi nelisen kiloa alle tämän ottelun painorajan.

Videoiden perusteella Gomez kykenee lyömään iskujaan hyvästä tasapainosta ja pyrkii eteläamerikkalaistyylisesti eteenpäin kehässä. Erityisen nopea hän ei ole, mutta pystyy lyömään lähitilanteissa useamman iskun sarjoja. Argentiinalaisen lempi-isku vaikuttaa olevan hieman laajakaarisesti lähtevä oikea sivukoukku. Tyrmäyslukemien perusteella Gomez ei ole mikään tykkilyöjä – edellinen voitto ennen täyttä aikaa on neljän vuoden takaa ja useimmat ottelunsa hän on käynyt kaksi tai kolmekin painoluokkaa tämänkertaista alempana – mutta toisaalta Gomez itsekään ei ole hävinnyt kesken ottelun kuin kerran.

Eva Wahlström, 36, vaikuttaa viimeisimpien kamppailujensa perusteella olevan nyrkkeilijänä parempi kuin koskaan. Viime joulukuussa kukistunut Anahi Ester Sahncez onnistui satuttamaan häntä kamppailun alussa, mutta suomalainen kokosi itsensä, nyrkkeili ottelun loppupuolen loistavasti ja voitti selvästi. Tätä edelliselle kovaksi uumoillulle haastajalle Dahiana Santanalle Wahlströmin liukas jalkatyö ei vuorostaan jättänyt osumisen mahdollisuuksia. Wahlströmin suorituksen voi käydä tarkistamassa ilmaiseksi Viafree-palvelussa.

Wahlströmin edellistä keskeytysvoittoa etsiskellessä täytyy mennä vielä kauemmas kuin Gomezin tapauksessa, aina vuoteen 2011 saakka, mutta tyrmäyshakuisuus ei kuulu Wahlströmin repertuaarissa edes tavoitteisiin. Päinvastoin, suomalaistähti on valmentajansa Risto Merosen nyrkkeilyfilosofian mallituote, jossa kaikki pohjaa kevyeen jalkatyöhön ja tarkkaan suojaukseen sekä suunnitelmallisiin vastaiskuihin. Tämä paketti yhdistettynä Wahlströmin luontaiseen räjähtävyyteen on toiminut vuosi vuodelta paremmin.

Wahlström on Turun kehässä selvä ennakkosuosikki, ja on vaikeaa nähdä, miten Gomez kykenisi hänen voittoaan totisesti uhkaamaan. Todennäköistä on, että Wahlström pitää vierastyöläisen poissa tasapainostaan hyödyntämällä koko kehää ja pamauttelee vastaiskujaan sen verran terävästi, ettei Gomezilla myöskään ole halukkuutta yltiöpäisiin yrityksiin.

Gatorade Fight Night on katsottavissa suorana Viaplay-palvelussa.

JANNE ROMPPAINEN