Ennakko: Brähmer vs Konrad

Jos kyseessä olisi elokuva, Saksan Konni Konradin, 30, puolesta kannattaisi panostaa lauantaina. Montenegrosta sotaa paenneen perheen lapsi työskenteli vielä kaksi vuotta sitten roska-auton kuljettajana nyrkkeilyuransa ohella, ja vuosia tahkottuaan saa nyt täysin yllättäen tilaisuuden haastaa ylivertaiselta vaikuttava mestari Jürgen Brähmer. Toki, jos kyseessä olisi elokuva, pelissä Dresdenin kehässä olisi luultavasti hohdokkaampikin mestaruusvyö kuin puolikas WBA-liiton tunnustamasta raskaan keskisarjan mestaruudesta.

Konradia pidettiin aikoinaan sen verran lupaavana juniorinyrkkeilijänä, että hän sai jäädä maahan alkuperäisen oleskeluluvan umpeuduttua. Ammattilaiseksi hän lähti jo 17-vuotiaana vuonna 2002, ja uransa aikana on koonnut numeroiden valossa komean ottelulistan 22-1-1 (11). Hävittyään vuonna 2006 pistein Dennis Inkinille hän piti kehästä monen vuoden tauon, ja vasta syksystä 2012 eteenpäin Konrad on voitu laskea jälleen aktiivinyrkkeilijäksi.

Konradin vastustajista tunnetuimmat ovat olleet nykyinen Euroopan listan viides haastaja Mehdi Ahmar, jonka kanssa hän otteli ratkaisemattoman viime vuonna, sekä saksalaisveteraani Bernard Donfack, jonka Konrad vuorostaan voitti kyseenalaisesti pistein vuotta aiemmin. Donfack on mies, joka vastikään päätti ruotsalaislupaus Oscar Ahlinin voittokulun, mutta nyrkkeilee kaukana maailman tasosta.

Jürgen Brähmerin, 36, kehävaiheet ovat eurooppalaista nyrkkeilyä seuranneille tutut. Listalukemat 46-2 (34) nakuttanut entinen ”vuosisadan nyrkkeilylupaus” ja lain kanssa useissa kahnauksissa ollut schweriniläinen vetää edelleen suuria kansanjoukkoja kehien äärelle, vaikkei ole vuosikausiin kohdannut sarjan muita kärkinimiä. Tälläkin hetkellä Brähmer arvostetaan varsin yleisesti raskaan keskisarjan viidenneksi parhaaksi nelikon Adonis Stevenson, Sergei Kovalev, Bernard Hopkins ja Jean Pascal takana.

Brähmerin viime aikojen vastustajat ovat olleet hyvää eurooppalaista luokkaa, Robin Krasniqi ja Enzo Maccarinelli näistä esimerkkeinä, ja heistä saksalainen on suoriutunut yleensä tyylikkäästi. Meriiteiltään Konrad on näitä heikompi, joskin suhteellisen testaamattomana nyrkkeilijänä omaa jonkinasteista yllätyspotentiaalia.

Puheissaan Brähmer on usein ollut valmis haastamaan niin Hopkinsin kuin muutkin sarjan kärkinimet, ja tähän kamppailuun hänelle suunniteltiin vastustajaksi Ison-Britannian Nathan Cleverlya, joka ennakkoon arvellen olisi huomattavasti Konradia vaarallisempi. Jos WBA-liitto sattumalta noudattaa omia sääntöjään, syksyn tullen Brähmerin olisi kohdattava voittaja ottelusta Cleverly – Andrzej Fonfara tai sarjan pelätty tulokas Artur Beterbiev. Liian varma siitä ei kannata kuitenkaan olla, ja ensin hänen on toki suoriuduttava lauantain koitoksesta.

Vaikka otteluun kuinka yrittäisi löytää draamallista vastakkainasettelua kovan työn karaiseman haastajan ja hänen entisen Universum-tallikaverinsa välille, ei sellaista hevin saa väännetyksi. Konrad ei ole nyrkkeilijänä mitenkään avuton: hänellä on kohtuullinen tekniikka, riittävästi ulottuvuutta ja suhteellisen napakka vasen koukku. Paletillaan, jossa ei ole kovin ilmeisiä heikkouksia muttei myöskään mitään selkeää vahvuutta, hän on kuin köyhän miehen – Jürgen Brähmer. On vaikeaa nähdä mitään asetta, johon Konrad voisi turvata; Brähmerillä on vuorostaan puolellaan kokemus, monipuolisempi tekniikka sekä selkeästi purevampi iskuteho.

Konradin ominaisuuksista huipputasolla ei tiedetä vielä paljoakaan, joten lauantain ottelun tarkan lopputuloksen veikkaaminen on hankalaa. Hän ei ole ottanut urallaan lukua ja saksalaisen on nähty kamppailevan kaksitoista erää nenä murtuneena. Tämä voisi viitata siihen, ettei hän suostu niiaamaan ensimmäisen tilaisuuden tullen myöskään Dresdenin illassa. Toisaalta Brähmerillä on uraltaan parikymmentä voittoa alle kolmen erän ja hänen viimeisimmät kamppailunsa ovat olleet vakuuttavia. Jos mestari lyö painetta haastajalle heti alkuminuuteilla, onko Kinradista vastaamaan?

Pystyäkseen edes kamppailemaan voitosta Konradin on kyettävä elämänsä otteluun, mutta toivon mukaan hän pystyy laittamaan Brähmerille kampoihin edes jonkin aikaa. Todennäköisin lopputulos lienee Brähmerin keskeytysvoitto ottelun keski- tai loppuerissä.

Illan muissa kamppailuissa esiintyvät muiden muassa Puolan Mateusz Masternak, saksalaislupaus Noel Gevor, Sauerland-tallin uusin teinitähti Leon Bauer sekä amatööripuolen kestomenestyjä Stefan Härtel.

JANNE ROMPPAINEN