Enbom kohtaa Lödin lahdessa 26.5.

Sami Enbom kohtaa WBO-liiton EM-ottelussa todellisen Suomen kaatajan, Tamas Lödin.
Lahden historian ensimmäinen ammattinyrkkeilyilta iskettiin keväällä 2007. Nyt reilu vuosikymmen myöhemmin ammattinyrkkeily palaa Lahteen, tällä kertaa jäähallitason tapahtumana 26. toukokuuta, kun Loud´n Live Promotions Oy järjestää nyrkkeilyillan, jossa päätähtenä kehään nousee kotikaupungissaan iskevä Sami ”Boom Boom” Enbom (17-1, 10 KO).

 

30-vuotias Sami Enbom on Lahden Kalevan kasvatti, joka amatöörinä voitti muun muassa 91-kiloisten SM- ja PM-kultaa. Keväällä 2012 lahtelaisnyrkkeilijä iski voitokkaan ammattinyrkkeilydebyytin ja nousi vähitellen suomalaisten miesammattinyrkkeilijöiden kärkikaartiin. Vuosina 2015-2016 Enbom iski Robert Heleniuksen esiottelijana isoissa arena-illoissa. Vuosi 2017 tuotti Enbomin ottelulistalle uran avaustappion, mutta myös kolme voittoa vaihtelevan tasoisista vastustajista. Lisäksi Enbom vieraili huipputason harjoitusleireillä Puolassa ja Ranskassa, mikä on tuonut Enbomin tekemiseen lisäkovuutta.

 

Kohti Maailmanmestaruutta -projektin ensimmäinen askel

Toukokuussa Enbom saakin ansaitsemansa tilaisuuden suuressa mestaruusottelussa, kun Loud´n Live Promotions käynnistää samanlaisen Kohti Maailmanmestaruutta -projektin kuin promootiolla oli aiemmin Robert Heleniuksen kanssa. Enbomin Kohti Maailmanmestaruutta -projektin ensimmäisessä otteluillassa lahtelainen saa vastaansa todella kovan haasteen, kun hän kohtaa WBO liiton euroopan mestaruusottelussa Unkarin Tamas Lödin, Suomessa Lödi (18-10-2, 15 KO) tunnetaan rajuista tyrmäysvoitoistaan Juho Haapojaa ja Janne Forsmania vastaan.

 

Mestaruusottelussa on WBO EM-vyön lisäksi panoksena myös paikka MM-haastajalistalla ja sitä kautta myös unelma MM-ottelusta, sillä moni entinen WBO:n Euroopan mestari on edennyt aina MM-otteluun asti.

Tämä on minulle elämäni tilaisuus ja samalla unelmieni täyttymys päästä ottelemaan kotikaupungissani. Lodi on ulottuva ja voimakaslyöntinen vastustaja, joka on ottanut parhaimmat voittonsa juuri Suomessa ja nytkin hän saa kolmen kuukauden harjoitusjakson tähän otteluun, joten hän saapuu varmasti voitonnälkäisenä ja itsevarmana Lahteen. Tiedän, että tämä on minulle ison panoksen ottelu ja Lodin tavoin myös minä aion olla tuona toukokuun iltana elämäni kunnossa ja kaikki mahdollinen valmistautuminen tehtynä; taustatiimiini on tullut jo vahvistuksia ja tähtään siihen, että minusta tulee ensimmäinen suomalainen, joka tyrmää Lodin ja saan nostaa mestaruusvyötä kotiyleisön edessä. Joko voitan mestaruuden tai lopetan urani, lupaa Sami “Boom Boom” Enbom.

 

Loud´n Live Promotionsin sitoutuminen tapahtuman järjestäjäksi takaa sen, että Lahti Boxing Night -tapahtumasta tulee sellainen huippuluokan nyrkkeilyilta, jota ei ole tänä vuonna vielä nähty Suomessa! Pääottelussa Sami Enbom joutuu todelliseen tulikokeeseen kotikehässään, sillä Lödin kohdatessa suomalaisnyrkkeilijän, ilmassa on aina jännitettä. Tämä on Enbomille ensimmäinen selkeä askel kohti unelmaa MM-ottelusta. Pääottelun lisäksi iltaan on lisäksi luvassa usea muukin todellinen herkkupala, jotka julkaistaan maalis-huhtikuun aikana, lupaa tapahtuman otteluparien suunnittelija Markus Lammi.

 

Lahti Boxing Night lauantaina 26.5.2018 Lahden Isku Areenalla klo 18 alkaen. Tapahtuman ennakkolipunmyynti käynnistyy lippu.fi -palvelussa perjantaina 16.3.; liput alkaen 29e + palvelumaksu.

 

TIEDOTE, Loud n’ Live