Ei näin, ei todellakaan näin!

Yksi farssi, useampi huono vedonlyöntivinkki, Universumin rauniot ja 50/50-listainen meksikolaisnyrkkeilijä. Näistäkin aineksista voi saada jonkinlaisen jutun kasaan. Lue ja ihmettele.

Hoh-hoijaa. Että sellainen raskaansarjan titteliottelu. Arvaattekin varmaan, että viittaan tällä siihen irvokkaaseen Povetkin vs. Rahman-nimiseen näytelmään, jonka suuri ja mahtava WBA-liitto meille välttämättä halusi eilisiltana tarjoilla Sauerland-tallin ystävällisellä avustuksella. Välttääkseni jäteveron, en viitsi uhrata tuolle farssille yhtään sen enempää palstatilaa. Boxing.fi:n uusin vahvistus Tero Lattu kertoi nimittäin tuosta jo kaiken olennaisen omassa ennakkojutussaan.

Katselin tässä muutama päivä sitten parin viikon takaisia Las Vegasin tapahtumia. Martinez vs. Chavez-ilta tuli vakoiltua livenä Nelonen Prolta, joten nyt käsittelyyn pääsi sen ”naapuri-ilta” Alvarez vs. Lopez esiotteluineen. Tarjoilin jo ennalta omasta mielestäni erinomaisia näkemyksiä siitä, miten kyseisen illan otteluissa tulee käymään. Vinkit pitivätkin muuten loistavasta kutinsa, paitsi että puolet niistä menivät enemmän tai vähemmän pieleen; Leo Santa Cruzilla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia Eric Morelin pysäyttämisessä ja Daniel Ponce De Leon onnistui pitämään päänsä kylmänä ja tuhosi kohtalaisen järjestelmällisesti Jhonny Gonzalezin. Kovinkaan kummoisia ennustajan lahjoja ei puolestaan tarvittu siihen, että pääottelussa Josesito Lopez oli aivan totaalisen väärässä sarjassa kohdatessaan Canelo Alvarezin 69,4 kg painoisena. Harmi, että tämä on se asia, joka ottelusta väistämättä tulee ensimmäisenä mieleen, sillä Canelo oli kerrassaan LOISTAVA. Rohkenen väittää, että mikäli painoraja ei ole yli jr middlen sallitun, voittaa Alvarez kaikki nyrkkeilijät joiden nimi ei ole Floyd Mayweather. Tervemenoa vaan kokeilemaan, Tim Bradley, Manny Pacquiao ja muut.

Kuten ennalta oli jo arvattavissa, Marcos Maidanan ja Jesus Soto Karassin ottelu oli kiistatta illan viihdyttävin. Toivottavasti ”argentinian civil war”, eli Maidana vs. Lucas Matthysse saataisiin nyt toteutettua. Ottelupaikaksi vielä Buenos Airesin legendaarinen Luna Park, niin a vot. Siitä ei nyrkkeilyspektaakkeli paljon paremmaksi voi puitteiltaan tai kehätapahtumiltaan muuttua. Sitä sen sijaan ihmettelen, että mihin ihmeen paperiin Maidana on aikanaan nimensä allekirjoittanut, kun Las Vegasin kehän yläpuolella komeili edelleen kuolonkourissa kamppailevan Universumin logo. Klaus-Peter Kohlin aikanaan luoma, mutta nyt tyystin muiden käsissä oleva talli hallinnoi Maidanan uraa joskus 2007-2009, eli aikana, jolloin se oli jollakin tavalla ymmärrettävää. Universumilla oli nimittäin vielä tuolloin tv-diili ZDF-kanavan kanssa ja rosterissaan Felix Sturmin kaltasia tähtiä. Mutta se, että Maidana on vielä tänään, vuonna 2012, jollakin tavalla kytköksissä kyseiseen organisaatioon, on aivan käsittämätöntä. Universumin touhuiluja ei ole enää muutamaan vuoteen kukaan ottanut tosissaan, eikä Maidana ole todellakaan tarvinnut heidän ”neuvojaan” yhtään mihinkään ainakaan Victor Ortizista napatun voiton jälkeen, päinvastoin. Ja tuosta ottelusta on kohta kulunut jo kolme ja puoli vuotta. Toivottavasti kyseinen sopimus umpeutuu mahdollisimman pikaisesti. Jokainen Universumin taskuun menevä prosenttiosuus  Maidanan tulevista otteluista on liikaa.

Mennään lopuksi vielä rekordien ihmeelliseen maailmaan. Yleensähän on tapana ihailla ”puhtaita” listoja, ja jo viimeistään toisen tappion kohdalla puhutaan ”entisestä” nyrkkeilijästä. Meksikolainen Robinson Castellanos ei onneksi ole tainnut kuulla moisesta hölynpölystä yhtään mitään. Kaveri nimittäin aloitti uransa keräämällä (BoxRecin mukaan) listan 10-9. Ei erityisen vakuuttavaa, eihän? Näin ajattelivat varmasti myös Alberto Garzan taustajoukot, jotka tarvitsivat turvallisen vastustajan tämän ensimmäiseen puolustukseen WBC-liiton höyhensarjan Silver-vyöstä (juu juu, tiedän, että Silver-vyö on täysi vitsi, mutta lukekaa silti eteenpäin, tarina paranee). Garza oli kahdessa edellisessä ottelussaan kukistanut Hiroyuki Enokin ja Justin Savin, jotka molemmat olivat otteluhetkellä ns. world-class jätkiä. Noh, tämä vaaraton ja huonolistainen Castellanos matkasi Garzan kotikehään, veti puolustaneen hopeamestarin kahdeksannessa erässä pihalle, ja on se jälkeen napsinut viisi voittoa listaansa lisää. Se ”isompi voitto”, joka oikeuttaisi johonkin suuremman tilipussin otteluun esim. Meksikon pohjoisnaapurin puolelle, odotuttaa toki yhä itseään. Siitä huolimatta Castellanosin tarina on oiva esimerkki siitä, etteivät ne numerot nyrkkeilijää tee, vaan ne nimet, joita listalta löytyy.