Eemeli Katajisto kohtaa Sevcenkon

Eemeli Katajisto ottelee tulevana lauantaina Botniahallissa pidettävässä Vaasa Boxing Night -ammattinyrkkeilyillassa vaarallisen Romans Sevcenkon Latviasta. Raskaan keskisarjan ottelu on kaavailtu nelieräiseksi.

Ensimmäisessä ammattilaisottelussaan Robert Halasin vakuuttavasti kukistanut Katajisto, 26, otteli amatöörinä peräti 210 kertaa, joista mies voitti noin 175 taistoa. Katajisto saavutti kuusi Suomen mestaruutta, kaksi Pohjoismaiden mestaruutta ja useita kansainvälisiä turnausvoittoja. Lisäksi hän edusti Suomea EM- ja MM-kilpailuissa.

Latvian Romans Sevcenko, 32, on otellut ammattilaisena jo 16 kertaa voittaen seitsemän taistoa. Viisi tyrmäysvoittoa iskenyt Sevcenko on osoittanut vaarallisuutensa kukistamalla kotikehän miehet Ranskassa ja Ruotsissa.

Suomessa Sevcenko otteli vuonna 2010 häviten erittäin yleisöystävällisessä iskusodassa niukasti pisteillä Petter Antmanille, joka myöhemmin voitti alemman raskaansarjan Suomen mestaruustittelin.

– Tarkoituksenamme on koventaa Katajistovastustajia askel askeleelta kohti Euroopan huippumiehiä. Katajisto selvitti avausvastustajansa kunnialla, joten nyt vastassa on huomattavasti vaarallisempi kaveri, P3 Boxingin Pekka Mäki kertoo.

– Mikäli Eemeli ottelee vakuuttavasti Sevcenkoa vastaan, niin vastus kovenee entisestään. Helpolla mies ei tule pääsemään, mutta uskon Katajistosta tulevan vielä kovan luokan titteliottelija, Mäki jatkaa.

Vaasa Boxing Nightin pääottelussa Juho “Härmän Häjy” Haapoja puolustaa alemman raskaansarjan Euroopan Unionin mestaruustitteliään Ranskan kovaa Zinedine Benmakhoufia vastaan. Tapahtumassa isketään yhteensä peräti kahdeksan ammattinyrkkeilyottelua.

– Luvassa on makeaa mahan täydeltä ja Härmän Häjyn EU-titteliottelu on todellinen kirsikka kakun päällä. Näitä matseja ei kannata missata, Mäki mainostaa.

Vaasa Boxing Nightin ottelulista:

Ylempi keskisarja 4 erää: Arne Ernstsen, Norja – Andrej Cepur, Liettua
Keskisarja 4 erää: Fitim Latifi, Suomi – Richard Hajdu, Unkari
Raskas keskisarja 4 erää: Eemeli Katajisto, Suomi – Romans Sevcenko, Latvia
Ylempi kevytsarja 8 erää: Jaakko Myllylä, Reisjärvi – Robert Kiraly, Unkari
Välisarja 8 erää: Jarkko Jussila, Suomi – Barry Groenteman, Hollanti
Raskassarja 6 erää: Jarno Rosberg, Suomi – Lazlo Toth, Unkari
Välisarja 8 erää: Jussi Koivula, Suomi – Hassan Ait Bassou, Hollanti

Alemman raskaansarjan Euroopan Unionin mestaruusottelu 12 erää:
Juho ”Härmän Häjy” Haapoja, Suomi – Zinedine Benmakhouf, Ranska