Eemeli Katajisto kohtaa Abdoulin Belgiassa!

Katajisto_AbdoulTappioton alemman raskaansarjan ammattinyrkkeilijämme Eemeli Katajisto, 30, on kärsinyt viimeiset vuodet epäonnisista loukkaantumisista ja kehäesiintymiset ovatkin jääneet harvalukuisiksi. Katajisto on otellut vain kertaalleen niin vuonna 2014 kuin 2015.  Käsi- ja silmävammojen ollessa nyt takanapäin on turkulaisnyrkkeilijä todennut että kehään on päästävä ja uralla eteenpäin mentävä vaikka riskinoton kautta!

Katajisto kohtaa 29. huhtikuuta Belgian Gentissä kaupungin oman sankarin Ismail Abdoulin, 39. Urallaan peräti 700 ammattinyrkkeilyerää eli 35 täyttä tuntia kehässä viettänyt belgialaisveteraani ottelee Katajistoa vastaan jäähyväisottelunsa. Juhlaillastaan huolimatta ei yhteensä 27 erilaisessa mestaruusottelussa esiintynyt Abdoul halunnut tälläkään kerralla kohdata helppoa vastustajaansa, vaan lopettaa uransa kuten on sen otellutkin – kovassa nuoremman, nousevan kyvyn testissä.

  • Kehäkokemuksessa ei tietenkään tuon kaverin kanssa pysty kilpailemaan, mutta minä olen ulottuvampi, tuoreempi ja nopeampi, sanoo Katajisto vastustajastaan. – Tässä kohdassa olisi naurettavaa povata tyrmäys- tai keskeytysvoittoa, koska sellaista ei Abdoulista lyö kukaan. Mutta uskon kyllä vieraskehässäkin pistevoiton olevan mahdollinen kunhan vaan on joka erässä selvästi parempi. Siitä lähdetään!

Viime vuonna painoluokkaa vaihtanut Katajisto oli vuosia amatöörimaajoukkueemme vakiokasvo ja kapteeni. Siirryttyään ammattilaiseksi vuonna 2012 on kärsämäkeläinen otellut tähän mennessä yhdeksän kertaa ja poistunut kehästä joka kerta voittajana.

Ismail Abdoulin ottelusaldo näyttää tällä hetkellä 58 voittoa, 36 tappiota ja kahta ratkaisematonta. Noissa kamppailuissaan Abdoul on kohdannut kahdeksan maailmanmestaria (mm. David Haye, Yoan Pablo Hernandez, Marco Huck, Tomasz Adamek) ja hävinnyt vain kerran urallaan ennen täyttä aikaa. Tuo tappio tuli jo vuonna 2002 viimeisen eli 12. erän keskeytyksellä Puolan Krzysztof Wlodarczykille.

TIEDOTE, Paimander Sports Consulting @BoxingRoadShow