Edis Tatlin paluuottelun vastustaja selvillä – Tatli kohtaa elokuussa nicaragualaisen Berman Sanchezin

Edis Tatlin (31–3, 10 KO) vastustaja Boxing Night Olavinlinna -tapahtumassa on varmistunut. Tatli kohtaa Savonlinnassa nicaragualaisen Berman “La Cobra” Sanchezin (29–8, 21 KO). Ottelu järjestetään Olavinlinnassa 10. elokuuta.

35-vuotias Sanchez on kokenut kehäkettu, joka on noussut urallaan kehään useiden nimekkäiden nyrkkeilijöiden kanssa. Vuonna 2013 Sanchez kohtasi itsensä kevyen sarjan supertähden Jorge Linaresin. Tätä ennen Berman on iskenyt yhteen muun muassa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan nykyisen maailmanmestarin Miguel Bercheltin kanssa.

“Berman Sanchez on sitkeä, eteläamerikkalaisen tyylin nyrkkeilijä, joka antaa Edikselle varman haasteen tämän paluuottelussa. Miehen ottelulistalta löytyy mukavia nimimiehiä, ja se kertoo jo jotain hänen tasostaan”, sanoo Tatlin valmentaja-manageri Pekka Mäki.

“Haluaisin Edikseltä elokuussa näyttöjä siitä, miten otteleminen onnistuu lähi- ja puolietäisyydeltä. Suurissa kehissä ratkaisuja tehdään yleensä näiltä etäisyyksiltä.”

Espanjasta Suomeen muuttanut Jose Sanchez (10–0–1) puolestaan kohtaa Olavinlinnassa niin ikään nicaragualaisen Yesner Talaveran (15–7–1, 4 KO). Talavera on maansa entinen kääpiösarjan mestari, ja hänet on nähty myös IBF- ja WBO -liittojen Intercontinental-vöiden mestaruusotteluissa.  

Boxing Night Olavinlinnan muita kotimaisia ammattinyrkkeilijöitä ovat välisarjan Oskari Metz (9–0) ja Nourdeen Toure (8–2). Lisäksi kahden suomalaisen iskijän kohtaamisessa kokenut Timo Laine (24–12) saa vastaansa normaalisti kahta painoluokkaa ylempänä ottelevan Marko Monosen (7–1).

Tapahtuman ohjelmassa on tapahtunut myös yksi muutos: Antti Hietalan tilalla Olavinlinnassa iskee Kuubasta Suomeen muuttanut raskaan keskisarjan Dayron Lester (11–3). Tatlin tavoin myös Lester hakee paluuta voittojen tielle ulkomailla koetun tappion jälkeen.

Illan ainoassa olympiatyylin nyrkkeilyottelussa Savonlinnan kasvatti Topi Heinonen kohtaa superraskaan sarjan kolminkertaisen Suomen mestarin Antti Lehmusvirpin. Heinonen on voittanut urallaan kahdesti SM-pronssia ja Olavinlinnassa nähdään, siivittääkö kotikehän tuki miehen voittoon sarjansa ykkösnimestä. Tapahtuman järjestää Veljekset Pekkonen Oy yhdessä Pekka Mäen kanssa.