Edis Tatlin odotetun mestaruusillan esiottelukortti hahmottuu 

Edis Tatli (29–2) tavoittelee 12. joulukuuta jälleen euroopanmestaruutta. Maamme kansainvälisesti menestyneimpiin nyrkkeilijöihin kuuluva Tatli pääsee haastamaan Belgian Francesco Pateran (18–2) uusintaottelussa Helsingin Kisahallissa, ja tällä kertaa kohtaamisessa kipunoi myös henkilökohtaisella tasolla. Tatlin mielessä kirvelee yhä toukokuun kiistanalainen tappio, jossa Patera riisti kevyen sarjan EM-vyön Belgiaan.

Samana iltana nähdään ennen pääottelua useita muitakin kamppailuja. Tapahtuman kattaukseen ovat varmistuneet välisarjan Oskari Metz (4–0), ylemmän kääpiösarjan Jose Sanchez (7–0–1), ylemmän välisarjan Antti Hietala (3–0–1), venäläinen naisnyrkkeilijä Elena Saveleva (2–0) sekä kotimaan amatöörikehien superlupaus Krenar Aliu.

Voittamaton Oskari Metz näytti viimeistään edellisessä ottelussaan, että thainyrkkeilytaustaisella helsinkiläisellä riittää sekä taitoa että luontoa. Elokuussa Metz kohtasi Olavinlinnassa käydyssä ottelussa taidokkaan georgialaisen Teimuraz Abuladzen, joka piti alkuerissä kotikehän miestä kovilla. Verissä päin taistellut Metz kuitenkin puri hammasta ja uuvutti herkeämättömällä painostuksella vastustajansa. Suomalainen vei ottelun lopulta kaikin tuomariäänin.

Espanjalainen Jose Sanchez on suomalaisyleisölle tuttu nimi jo monesta nyrkkeilyillasta. Helsinkiin muuttaneen taitonyrkkeilijän seitsemästä voitosta neljä on tullut ennen täyttä aikaa, joten hänen kamppailuaan kannattaa tulla Kisahallissakin seuraamaan hyvissä ajoin – viime kerralla samassa paikassa Sanchez iski vastustajansa ulos heti avauserässä.

Tamperelainen Antti Hietala on parantanut otteitaan ottelu ottelulta. Hietala on esitellyt kahdessa edellisessä ottelussaan vaikuttavaa iskuvoimaansa, kun molemmissa kamppailuissa vastustaja on tuupertunut kanveesille ennen täyttä aikaa. Hietalan ammattilaisura on lähtenyt ripeästi käyntiin: joulukuun ottelu on maaliskuussa paitansa riisuneelle nyrkkeilijälle jo viides ammattilaisena.

Ammattilaisuraansa käynnistelevä Elena Saveleva on varteenotettava tulokas naisnyrkkeilyssä. Saveleva voitti vuonna 2010 amatöörinyrkkeilyn maailmanmestaruuden kääpiosarjassa ja vuotta myöhemmin Euroopan mestaruuden kärpässarjassa. Hän myös edusti Venäjää Lontoon olympialaisissa vuonna 2012. Saveleva on voittanut molemmat ammattilaisottelunsa tyrmäyksellä.

Kirkkonummen nyrkkeilykerhoa edustava, Amin Asikaisen opissa kehittynyt KrenarKeniAliu on yksi Suomen suurimmista lupauksista olympiakehissä. 81-kiloisissa A-junioreiden EM-pronssia vuonna 2016 iskenyt ja samana vuonna Pohjoismaiden mestaruuden napannut nyrkkeilijä saapuu näyttämään osaamistaan ammattilaisillan avausottelussa, joka siis otellaan olympiatyylin säännöillä.

Nyrkkeilijöiden vastustajat julkistetaan lähiaikoina. Illan liput maksavat alkaen 25 € (seisomakatsomo) ja 45 € (istumapaikat). Tapahtuman ennakkomyynnin hoitaa Lippupiste. Illan voi katsoa suorana myös Viaplayn ja Viasatin verkkopalveluissa.

TIEDOTE