Edis Tatlin käsi murtui mestaruusottelussa – täysi toipuminen odotettavissa, uskoo lääkäri

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli nousi eilen Helsingin Kisahallissa jälleen kevyen sarjan Euroopan mestariksi, mutta voitto ei tullut helpolla. Tatli hallitsi ottelua, mutta kolmannessa erässä yksi oikean käden isku osui Francesco Pateraan huonossa asennossa. Vihlaiseva kipu kertoi, että jotain meni rikki.

Tatli painoi asian mielestään ja viljeli loppuerissä jälleen kovia oikean käden lyöntejä. Voitto tuli, mutta seuraavana aamuna käsi oli turvonnut hurjan näköiseksi. Tatli lähti nopeasti lääkäriin Bulevardin klinikalle, missä havaittiin, että kädessä on leikkaushoitoa vaativa murtuma.

Tatlia hoitivat urheiluvammojen hoitoon perehtyneet Carl ja Christer Lybäck. Koska vamma on herättänyt huolta sekä yleisössä että mediassa, Tatli pyysi lääkäreitä kertomaan tilanteestaan julkisesti.

”Ediksen erillisestä pyynnöstä annan hänen hoitavana lääkärinään näinkin yksityiskohtaisen kommentin”, ammattinyrkkeilyliiton lääkäri Carl Lybäck sanoo.

”Edikselle tuli eilen käydyn EM-ottelun kolmannessa erässä oikeaan käteen lyönnistä vamma, joka vaati kiireellisen leikkaushoidon. Leikkasimme murtuman tänään yhdessä Christer Lybäckin kanssa, ja toimenpide meni suunnitellusti.”

”Kädellä on odotettavissa täysi toipuminen, kunhan paraneminen etenee suunnitellusti lähiviikkoina. Seuraavat viikot ovat kuitenkin kriittiset paranemisen suhteen, ja lopullisesta toipumisesta voi varmuudella sanoa vasta muutaman viikon kuluttua.”

Tatli itse kertoo sairaalavuoteelta käsin, että hänen tunnelmansa ovat edelleen voiton jäljiltä korkealla. Eilinen ottelu tuntui nyrkkeilijästä uudelta alulta.

”Tuntuu kuin nyt olisi aivan uusi Edis kuvioissa. On taas samanlainen nälkä ja tahto kuin nuorempana. Tässä on jo kova kiire mennä eteenpäin”, Tatli sanoo.

”Haluan kiittää lääkäreitä ja Bulevardin klinikkaa, jotka ovat pitäneet minusta hyvää huolta. Haluan myös kiittää vielä erikseen Pekka Mäkeä aivan uskomattomasta yhteisestä matkasta ja siitä, että tämä kaikki on mahdollista. Kiitokset myös kaikille katsojille ja kannustajille! Uskon, että kunhan käsi saadaan kuntoon, edessä on paljon hyviä asioita.”

TIEDOTE