Edis Tatli uransa kovimpaan otteluun – kohtaa huippunyrkkeilijä Teófimo Lópezin New Yorkissa

“Tällä kertaa Tatli pääsee tanssimaan todellisen tähden kanssa”, López uhoaa.

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatlin (31–2, 10 tyrmäystä) seuraava ottelu on varmistunut. Tatli saa vastaansa lajin seuraavaksi supertähdeksi povatun hondurasilais-amerikkalaisen Teófimo Lópezin (12–0, 10 tyrmäystä). Ottelu käydään 20. huhtikuuta New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Kevyen sarjan maailmanmestaruutta tavoittelevalle Tatlille tämä on huippuluokan mahdollisuus näyttää koko nyrkkeilymaailmalle, että suomalainen kuuluu painoluokkansa terävimpään kärkeen. On täysin mahdollista, että 12-eräisen ottelun voittaja pääsee seuraavaksi haastamaan sarjan kiistattoman ykkösnimen Vasil Lomatshenkon.

Vastus on kuitenkin kivenkova. Vasta 21-vuotias Teófimo López on yksi nyrkkeilyn kirkkaimmista nousevista tähdistä, josta arvostetut urheilutoimittajat povaavat jopa Oscar De La Hoyaan ja Floyd Mayweatheriin rinnastettavaa huippunimeä.

”Hänen iskuvoimaansa pidetään yhtenä sarjansa parhaista”

Hänen iskuvoimaansa pidetään yhtenä sarjansa parhaista, ja karismaattinen nuori mies on tullut tunnetuksi myös villeistä tuuletuksistaan sekä voitonmerkkinä kehässä leiskauttamastaan volttihypystä.

Teofimo Lopez nujersi William Silvan kuudennessa erässä heinäkuussa 2018, Kuva: Top Rank

“Varastan show’n joka kerta, kun ottelen kotikaupungissani. Näin aion tehdä tälläkin kertaa. Aion nousta tänä vuonna maailmanmestariksi ja kaikki, jotka tulevat tielleni, saavat kaatua edessäni”, New Yorkin Brooklynissä varttunut López sanoo ja jatkaa Tatlin tv-historiaan viitaten:

“Yksi asia on ainakin varma: Tatli pääsee tanssimaan 20. huhtikuuta todellisen tähden kanssa. Tämä ei ole mitään tositelevisiota, tästä tulee todellinen taistelu.”

”Lopez on taitava nyrkkeilijä, mutta häntä odottaa huhtikuussa karu yllätys”

“Tämä on hieno ottelu enkä malta odottaa, että pääsen kehään. Lopez on taitava nyrkkeilijä, mutta häntä odottaa huhtikuussa karu yllätys. Tavoitteenani on ollut jo kauan voittaa maailmanmestaruus, eikä López estä minua onnistumasta”, Tatli puolestaan sanoo.

Kuva: Photolies

Ottelu käydään New Yorkin maineikkaassa Madison Square Gardenissa. Illan pääotteluna isketään WBO-liiton välisarjan MM-taistelu Terence Crawfordin ja Amir Khanin välillä.

Madison Square Gardenia tavataan kutsua “Nyrkkeilyn Mekaksi” – areenalla nähtiin esimerkiksi kaksi ensimmäistä Muhammad Alin ja Joe Frazierin välistä ottelua vuosina 1971 ja 1974 sekä Rocky Marcianon ja Joe Louisin kohtaaminen vuonna 1951. Suomalaisista nyrkkeilijöistä Madison Square Gardenin pääsalissa ovat otelleet Eva Wahlström (2018) ja Gunnar Bärlund (1938). Lisäksi Tarmo Uusivirta (1984) ja Janne Forsman (2016) ovat otelleet areenan pienemmässä Theater-salissa. 

Edis Tatli on kaksinkertainen kevyen sarjan Euroopan mestari, joka luopui vapaaehtoisesti mestaruudestaan keskittyäkseen täysillä maailmanmestaruuden tavoittelemiseen. Hän tuli suurelle yleisölle tutuksi myös viime syksynä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, jonka hän voitti parinsa Katri Mäkisen kanssa.

TIEDOTE