Edis Tatli saa tahtomansa revanssin

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli pääsee iskemään uudelleen kevytsarjan euroopanmestaruudesta vielä tänä vuonna. Tatli kohtaa belgialaisen Francesco Pateran uusintaottelussa loka–marraskuun aikana. Ottelu järjestetään Suomessa, ja sen tarkempi päivämäärä sekä tapahtumapaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Tatli ja Patera kohtasivat ensi kertaa toukokuussa Turussa. Tuolloin arvostelutuomarit nostivat belgialaisen voittajaksi hajaäänituomiolla, mikä hämmästytti sekä Tatlin että katsojat. Täyden ajan kestäneessä kamppailussa Patera oli aktiivisempi, mutta Tatli iski perille näyttävimmät osumat eikä ollut kehässä missään vaiheessa ongelmissa.

Tatlin valmentaja Pekka Mäki jätti lopputuloksesta virallisen protestin, jossa vaadittiin välitöntä uusintaa. Protesti ei mennyt sellaisenaan läpi Euroopan ammattinyrkkeilyliitossa, mutta Mäen vastalausetta ymmärrettiin siinä määrin, että Tatli nimettiin Pateran seuraavan ottelun voittajan ensimmäiseksi haastajaksi.

Pateran oli määrä kohdata ranskalainen Yvan Mendy, mutta tämä vetäytyi ottelusta. Näin Tatli saa mahdollisuuden napata EM-vyö jälleen Suomeen ja kostaa toukokuun kiistanalainen tappio.

”Tällä kertaa en jätä mitään epäselvyyksiä. Lyön sen jätkän ulos, ja piste”, Tatli sanoo ja jatkaa:

”Viimeksi otin matsin liian varman päälle, vältin liiaksi riskejä. Se kuitenkin tuntui niin varmalta voitolta, kun luulin arvostelutuomareiden erottavan kunnon osumat Pateran lääppäisyistä. Tällä kertaa en jätä mitään tuomareiden ratkaistavaksi. Nyt tämä on henkilökohtaista. Se vei minulta vyön, ja siitä hyvästä se saa vielä kärsiä.”

Edis Tatli on voittanut ammattilaisurallaan 29 ottelua, joista kymmenen on päättynyt ennen täyttä aikaa. Tappioita hän on kokenut vain kaksi. Francesco Pateran listalla on 18 voittoa, seitsemän tyrmäystä ja kaksi tappiota.

 

TIEDOTE, Dominus Boxing Group