Duhaupas kaipaa uusintaa, suomalaiset selvittävät välejään

Kovatasoinen nyrkkeilyilta Vaasassa 16.9. – pääottelun Duhaupas lähettää terveisiä myös Heleniukselle

Vaasalainen Caramelito Promotions ry järjestää Vaasan kaikkien aikojen kovatasoisimman nyrkkeilyillan WS Arenalla lauantaina 16.9.2017. Vaasalaistalli marssittaa paidattomat nyrkkeilijät kehään kaikkiaan viidessä ottelussa ja illan päätähtenä iskee entinen raskaansarjan MM-haastaja ranskalainen Johann Duhaupas.

Suomessa ranskalainen iskijä muistetaan parhaiten huhtikuussa 2016 Helsingissä iskemästään tyrmäysvoitosta Robert Heleniusta vastaan. ”Reptile” kehänimeä käyttävä Duhaupas on Heleniuksen lisäksi tyrmännyt titteliotteluissa myös kaksi muuta suomalaista (Jarno Rosberg sekä Janne Katajisto) ja on saavutuksiltaan kiistattomasti kovatasoisin ammattinyrkkeilijä, joka on koskaan iskenyt Vaasassa.

-Minulla on ollut hyvä harjoitusleiri tätä Vaasan ottelua varten, sillä olen treenannut nyt pitkään Pohjois-Amerikassa. Tavoitteenani on edelleen voittaa raskaansarjan MM-titteli ja olen syyskuun otteluni jälkeen valmis astumaan titteliottelukehään. Minulla on hyvät muistot Suomesta, sillä saavutin urani toistaiseksi parhaimman voittoni täällä tyrmäämällä Heleniuksen. Ainoa, mikä minua harmittaa siinä voitossa on se, että Heleniuksen tiimi on jälkikäteen yrittänyt vähätellä voittoani syyttämällä milloin hanskoja, milloin terveyssyitä. Yhtä kaikki siinä ottelussa minä olin Heleniusta parempi ja olen edelleenkin!

Olisin valmis antamaan milloin tahansa Heleniukselle mahdollisuuden uusintaan ja käsittääkseni pari promoottoria olisi Suomessa valmis tekemäänkin tuon ottelun, mutta ilmiselvästi Helenius itse ei enää halua ottaa iskujani vastaan ja hinnoittelee itsensä ulos, joten voin yhtä hyvin antaa hänelle pari arvokasta ohjetta uran jatkolle eli kannattaa keskittyä suojauksen parantamiseen sekä kestävyyden parantamiseen, kertoo 39 ammattilaisottelustaan 35 voittanut Johann Duhaupas.

Vaasassa Duhaupas kohtaa Venäjän 39-vuotiaan 207cm pitkän ja 140-kiloisen Evgeny Orlovin (17-15-1, 13 KO).

Esiotteluissa 2 suomalaisten välistä kamppailua

Grande Finale -tapahtumassa Caramelito Promotions vastaa suomalaisten ammattinyrkkeilyfanien huutoon asettamalla kahdessa ottelussa suomalaisnyrkkeilijät vastakkain. 8 eräisessä ylemmän keskisarjan (76,2kg) ottelussa Vaasan Mathias Eklund (7-0-1, 3 KO) saa vastaansa Oulun Mika Joensuun (14-6, 4 KO) ja 6 eräisessä niin ikään ylemmän keskisarjan ottelussa kohtaavat Koskenkorvan Veli-Pekka Mattila (4-0-1, 0 KO) sekä helsinkiläinen Dimitri Faltin (2-1, 0 KO).

Pirkka Suksi ja Mathias Eklund

Nyrkkeilijöistä varsinkin Eklund ja Joensuu ovat uhitelleet toisilleen ja uhanneet aiheuttaa takapakkia toisen uralle tappion muodossa. Molemmin puolisen suunsoiton jälkeen ottelussa onkin panoksena mestaruusvyön ja urakehityksen myös kunnia.

Muissa esiotteluissa Tampereen Antti Hietala palaa kehään jo kolme viikkoa voitokkaan Savonlinnassa käydyn ottelunsa jälkeen sekä potkunyrkkeilyssä useita Suomen mestaruuksia voittanut Vaasan Pirkka Suksi suorittaa ammattinyrkkeilydebyyttinsä. Hietala kohtaa elokuussa ammattilaisuransa voitokkaasti aloittaneen Unkarin Richard Baban ja Suksi saa vastaansa Serbian Radovan Radojcinin.

TIEDOTE, Caramelito Promotions