Bronerista ei vastusta legendalle – Pacquiaon huikea tarina jatkuu

Sunnuntai-aamuna Suomen aikaa elävä legenda Manny Pacquiao (61-7-2) todisti Las Vegasin kehässä ainakin kaksi asiaa: hän ei ole enää parhaiden vuosiensa veroinen brutaali viimeistelijä, mutta kovin harvassa ovat ne välisarjalaiset, jotka hänen kanssaan kykenevät kilpailemaan. Kaikissa isoissa otteluissaan tähänkin asti epäonnistunut Adrien Broner (33-4-1) ei kyennyt vastaamaan Pacquiaolle kuin muutamassa erässä, ja niissäkin kovin näennäisesti. Bronerin nopeat, mutta epätarkat ja pääosin mielikuvituksettomat vastaiskut eivät aiheuttaneet filippiiniläiselle lopulta oikeastaan minkäänlaista päänvaivaa. Pacquiaon vasen suora sekä ylös, että vartaloon, oli Bronerille sellainen pelote, ettei kilpailua erävoitosta päässyt aidosti syntymään kuin niissä erissä, joissa PacMan nosti jalkaansa vähän kaasulta. 40-vuotiaaksi veteraaniksi Pacquiao liikkuu jalalla edelleen hämmästyttävän tehokkaasti ja kykenee hakeutumaan lyöntipaikkoihin todella vaivattoman näköisesti. Broner ei kyennyt pitämään etummaisellaan Mannyä lainkaan aisoissa, ja niinä harvoina hetkinä, kun ohiolainen näytti saavan rytmistä kiinni, Pacquiao täräytti usein terävän vasemman suoran vartaloon, jota vastaan Bronerilla ei ollut lääkettä. Lähimpänä ratkaisua oltiin seitsemännessä erässä, kun Pacquiao sai vasemman suoransa perille Bronerin leuankärkeen, ja erän viimeinen reilu minuutti oli köysissä hoippuneelle yhdysvaltalaiselle todella raskas. Kahdentoista suhteellisen monotoonisen erän jälkeen arvostelutuomarit olivat yksimielisiä pistein 117-111, 116-112, 116-112. Manny Pacquiao jatkaa tarunhohtoista uraansa ainakin vielä yhteen suurotteluun. PacMan itse haluaisi vielä uusinnan eläköitynyttä Floyd Mayweather Jr.:a vastaan, mutta tämä tuskin jaksaa kilpakehään – ainakaan Pacquiaoa vastaan – enää vaivautua. Eivät suurottelut onneksi toki siihen lopu; tarjolla Pacquiaolle ovat ainakin Errol Spence-Mikey Garcia ottelun voittaja, Keith Thurman, Shawn Porter tai Danny Garcia.

Las Vegasin illan esiotteluissa nähtiin myös yksi yllätys, kun Ruotsin Badou Jack (22-2-3) hävisi yhdysvaltalaiselle Marcus Brownelle (23-0) pistein 117-110, 116-111, 119-108. Jack sai ottelussa otsaansa poikkeuksellisen härskin haavan, josta huolimatta ottelun kuitenkin annettiin kestää täyden ajan. Niin ikään illassa nähtiin uusintaottelu Lontoon olympialaisten 52-kiloisten toisen kierroksen ottelusta, kun Ranskan Nordine Oubaali (15-0) ja Yhdysvaltojen Rau’shee Warren (16-3) kohtasivat kamppailussa WBC-liiton avoimesta kääpiösarjan mestaruudesta. Lopputulos ei olympialaisista kuitenkaan muuttunut Oubaalin viedessä vyön Ranskaan pistein 115-113, 116-112, 117-111.

Kiivastahtinen nyrkkeilyvuosi 2019 ei pidä taukoa myöskään ensi viikonloppuna. Tuolloin New Yorkissa kohtaavat välisarjan kamppailussa Keith Thurman (28-0) sekä Josesito Lopez (36-7). Texasin Houstonissa viihdyttävä meksikolainen Jaime Munguia (31-0) puolestaan puolustaa WBO-liiton ylemmän välisarjan mestaruuttaan kolmannen kerran, kun häntä vastaan asettuu voittamaton, mutta testaamaton japanilainen Takeshi Inoue (13-0-1). Boxing.fi tulee seuraamaan myös näitä tapahtumia.


VILLE NIEMONEN