Briedis kepitti Perezin; Hongalle harmittava tappio

Latvian alemman raskaansarjan tähti Mairis Briedis raivasi tiensä WBSS-turnauksen välieriin ja Oleksandr Usykin vastustajaksi päihittämällä Irlannin Mike Perezin myöhään lauantai-iltana. Briedisin voitto kirjattiin Riikan kotikehässä lukemin 116-110, 115-111 ja 114-112.

Paljon sidontaa ja päiden kolinaa sisältänyt koitos ei ollut kaikilta osin kaunis, mutta Briedisin voitto oli kiistaton ja ansaittu. Koko ottelun ajan hän oli askeleen tai kaksi edellä vastustajaansa, ja latvialaisen ajoitus ja tarkkuus olivat ratkaisevat erot fyysisesti suhteellisen tasaisen parivaljakon koitoksessa.

Tunnustelevien avauserien jälkeen Perezin otsa ruhjoi Briedisin silmäkulmaan pahannäköisen haavan kolmannen erän aluksi. Kuubalaislähtöinen Perez sai tilanteesta varoituksen, ja hetken näytti siltä, että kamppailu saattaisi päättyä vammaan, mutta erätauolla latvialaiskulmaus sai verenvuodon hallintaan. Erän loppupuoli oli sidonnantäyteinen ja samoin neljäs, jossa Perez onnistui pakottamaan Briedisin puolustuskannalle.

Viidennessä Briedis sai ajoituksensa naksahtamaan kohdilleen ja rakensi seuraavien erien aikana pistejohdon, joka kesti loppuun. Briedis teki parasta työtään kohokoukulla ja oikealla yläkoukulla osuen ajoittain näyttävästi, mutta Perez ei ollut suurissa vaikeuksissa missään vaiheessa. Kahdeksas erä oli hyvin tasainen ja samoin kymmenes, jossa Briedis menetti pisteen sitomisen vuoksi, mutta Perez ei selvästi voittanut yhtään erää, vaikka yritti vielä viimeiselläkin kolmeminuuttisella aktiivisesti. Toisaalta Briediskin tyytyi erien aikana muutamaan puhtaaseen osumaan.

Kamppailun jälkeen ja sen aikanakin Perez protestoi voimakkaasti kehätuomari Massimo Barrovecchion työskentelystä, mutta poikkeuksellisen puolueellinen tämän valitsema linja ei ollut. Briedis otti urallaan 23- voiton ja jatkaa turnausta siis välierävaiheeseen. Pitkän ottelutauon pitänyt ex-raskaansarjan haastaja Perez hävisi nyt kolmannen kerran.

Illan esiotteluissa Suomen Tomi Honka kärsi harmittavan pistetappion uransa toisessa kamppailussa Latvian Reinis Porozovsille. WBSS-turnauksen ulkopuolelle hieman yllättäen jäänyt Puolan Krysztof Glowacki vuorostaan jyräsi tyrmäysvoiton Juho Haapojan nujertamasta Leoardo Damian Bruzzesesta.