Boxing Night Olavinlinnan ohjelma valmis

26. elokuuta järjestettävän Boxing Night Olavinlinna -ammattinyrkkeilytapahtuman ottelukortti on selvillä. Savonlinnaan saapuu suomalaisten vastustajiksi nyrkkeilijöitä Briteistä, Bosnia-Hertsegovinasta, Unkarista, Tšekeistä ja Georgiasta.

Jussi Koivulan (22–4–1, 9 tyrmäystä) vastaan asettuu Unkarin Budapestissa asuva Pal Olah (7–9–1). Olah on tottunut koviin paikkoihin: miehen ottelulistalta löytyy muun muassa kovalistaisen britti-iskijä Nadeem Siddiquen ja 19:stä ottelustaan 18 voittoa takoneen belgialaisnyrkkeilijä Mohamed El Marcouchin nimet. Olahin seitsemästä voitosta viisi on tullut tyrmäyksellä, joten unkarilaisen lyöntivoimaan ei kannata suhtautua liian huolettomasti.

Jos Antti Hietalan (1–0–1) ura on nytkähtänyt hivenen vaivalloisesti käyntiin, aikoo tamperelainen suurlupaus näyttää nyt epäilijöille kerta kaikkiaan, mistä puusta hänet on veistetty. Hietala kohtaa Olavinlinnassa ylemmän välisarjan ottelussa Robizoni Omsarashvilin, jolta ei ainakaan kehäkokemusta puutu. Omsarashvilin ottelulista käsittää 45 ottelua, joista 25 on päättynyt georgialaisen voittoon. Tyrmäyksiäkin Omsarashvilille on kertynyt 11 kappaletta.

Raskaan keskisarjan Sami Enbom (15–1, 8 tyrmäystä), joka on valmistautunut otteluunsa Puolassa kovatasoisen Marek Matyjan harjoitusvastustajana, kohtaa Olavinlinnassa tšekkiläisen Stanislav Eschnerin (5–3–1). Eschnerin viidestä voitosta neljä on tullut ennen täyttä aikaa, joten miehen nyrkeistä löytyy tarpeen tullen ruutia.

Höyhensarjan Tuomo Eronen (18–4, 7 tyrmäystä) saa vastaansa georgialaisen Giorgi Abuladzen, joka on tottunut poistumaan kehästä voittajana. Abuladze on voittanut kymmenestä ottelustaan kahdeksan. Ylemmän kääpiösarjan espanjalais-suomalainen lupaus Jose Sanchez (6–0–1, 4 tyrmäystä) kohtaa hänkin georgialaisnyrkkeilijän, nimittäin 27 ottelun konkarin Tornike Tortladzen (11–15–1, 3 tyrmäystä).

Suunniteltu kahden suomalaisiskijän taistelu joudutaan perumaan Timo-Juhani Hirvikankaan loukkaannuttua harjoituksissa. Sen sijaan Oskari Metz (3–0) kohtaa georgialaisen Temur Abuladzen (7–2, 5 tyrmäystä), joka on epäilemättä helsinkiläisen kovin haaste tähän mennessä. Abuladzen tyrmäysprosentti on vakuuttava, ja vaikka hänen edellinen ottelunsa päättyi tappioon, georgialainen ei hävinnyt huonolle nyrkkeilijälle: vastassa oli pronssia Rion olympialaisissa iskenyt Mohammed Rabii.

Kuten aiemmin on tiedotettu, tapahtuman pääottelussa raskaan keskisarjan nouseva tähti Niklas Räsänen (14–1, 8 tyrmäystä) kohtaa tasokkaan ghanalais-brittiläisen Patrick Mendyn (17–13–2, 1 tyrmäys). WBC-liiton maailmanmestari Eva Wahlström puolestaan saa väliottelussa vastaansa vaarallisen sarajevolaisen Irma Balijagic Adlerin (16–8, 8 tyrmäystä)

Olavinlinna Boxing Nightin järjestää Veljekset Pekkonen Oy yhteistyössä Dominus Boxing Groupin kanssa. Lipunmyynnin hoitaa Lippu.fi, ja illan voi katsoa suorana myös Viaplay-palvelun kautta.

 

TIEDOTE, Dominus Boxing