Boxing Night Olavinlinnan kattaus hahmottuu

Savonlinnassa iskee ammattilaisten lisäksi Suomen kovimpia olympiatyylin nyrkkeilijöitä

11. elokuuta järjestetään Savonlinnassa huippuluokan nyrkkeilyilta, jonka pääottelussa Suomen ykkösnimi Edis Tatli ottaa jälleen askeleen lähemmäs MM-unelmaansa. Illan esiotteluissa nähdään runsaasti kivenkovia ammattilaisia, mutta myös paitanyrkkeilijät pääsevät esittelemään taitojaan.

Boxing Night Olavinlinna käynnistyy neljällä armottomalla olympiatyylin kamppailulla, joita tähdittävät Ilari Kujala, Krenar Aliu, Arslan Khataev ja Muhammad Abdiralsoon. Miehet kohtaavat painoluokkiensa ulkomaisia huippunimiä.

Ilari Kujala

Keskisarjassa (75 kg) otteleva Ilari “Loverboy” Kujala on yksi maamme suurimmista olympiatoivoista miesten nyrkkeilyssä. Vuonna 2016 Kujala ylsi karsintaturnauksessa jo kahden ottelun päähän himoitusta olympiapaikasta. 80 ottelun veteraani on voittanut yleisen sarjan Suomen mestaruuden kahdesti. Kirkkonummen nyrkkeilykerhoa edustavaa Kujalaa valmentaa entinen ammattilaisten Euroopan mestari Amin Asikainen.

 

Arslan Khataev

Kujalan seurakaveri Krenar Aliu on vasta ensimmäistä vuotta yleisessä sarjassa, mutta härkämäinen “Kylien kingi” on kohonnut jo nyt painoluokkansa kuninkaaksi Suomessa. Olympiatyylin raskaassa sarjassa (91 kg) otteleva Aliu on noussut kehään 99 kertaa, ja A-juniorina hän iski komeasti EM-pronssia.

Porvoon nyrkkeilyseuraa edustava Arslan Khataev puolestaan ottelee kevyessä sarjassa (60 kg), jossa onkin tullut selvää jälkeä: toista vuotta yleisessä sarjassa otteleva Khataev on napannut kaksi Suomen mestaruutta. Saksan Bundesliigassakin nyrkkeilleelle Khataeville on kertynyt 109 ottelua.

Muhammad Abdilrasoon

“I eat, sleep, breathe and box”, julistaa Facebook-sivuillaan Tampereen voimailuseuraa edustava Muhammad Abdiralsoon – ja tulos on sen mukaista. Kotoisemmin Muhis-nimellä tunnettu Abdiralsoon on iskenyt 69-kiloisten Suomen mestaruuden vuosina 2016–18, ja onpa mies napannut kovatasoisen GeeBee-turnauksenkin nimiinsä.

Kujalan, Aliun, Khataevin ja Abdiralsoonin vastustajat sekä illan ammattilaiskattaus julkistetaan lähiviikkoina. Boxing Night Olavinlinnan liput ovat myynnissä Lippupisteessä alkaen hintaan 24,50 euroa. Tapahtuman järjestää Veljekset Pekkonen Oy.

TIEDOTE