Boxing.Fi:n suuri SM-ennakko: Osa 2

Olympiatyylin nyrkkeilyn aikuisten Suomen mestaruudet 2016 ratkotaan tulevana viikonloppuna 19.-21. helmikuuta Kuortaneen Urheiluopistolla. Boxing.Fi luo katsauksen kilpailujen kultakamppailuasetelmiin. Tässä ensimmäisessä osassa luodaan katsaus miesten painoluokkiin.

VeikkausTV näyttää ottelut suorana lähetyksinä ilmaiseksi lauantaina 20.2 ja sunnuntaina 21.2. SM-kilpailut tulevat myös Veikkauksen vedonlyöntikohteiksi!

SM16

Miesten 49-kiloisissa ainoa osanottaja on Lahden Kalevan Ibrahim Mohamed. Hänet yhdistetään sääntöjen mukaan automaattisesti 52-kiloisiin, jonka ainoa osanottaja on Stadi Boxingin Khamzat Yakhiev. Jos miesten välinen ottelu toteutuu, niin taitava Yakhiev lähtee siihen kokoetunsakin puolesta selvänä ennakkosuosikkina.

56-kiloisissa on vain kolme osanottajaa ja voitto ratkaistaneen Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Aarno Hakamäen ja Lahden Kalevan Mike Hakalan välillä. Etukäteen miesten kohtaamisen lähdettäisiin erittäin tasaisista 50-50 asetelmasta.

Tampereen Voimailuseuran taitava Niazz Ahmadi löi itsensä tammikuisessa TUL-turnauksessa vakuuttavasti 60-kiloisten ennakkosuosikiksi voittaen kaikki ottensa helpohkosti. Sarjaa alempana aiemmin otelleen Ahmadin ykköshaastajat ovat Trista Mumararungu ja Ahmadin tuore seuratoveri Justus Paajanen.

64-kiloisissa nähdään todennäköisesti tulisia taisteluja mestaruudesta. Mestaruudesta taistelevat viime vuoden Suomen ja Pohjoismaiden mestari Amin Nuri, Suomi-Ruotsi maaottelussa hienon otteluvoiton iskenyt toissavuoden Suomen mestari Lev Kolyasin ja TUL-turnauksessa Nurille erittäin niukasti hävinnyt Aydin Behruz.

Helsingin Kotkien Nuri ei ollut TUL-turnauksessa erityisen vakuuttava ja saa parantaa otteitaan mikäli aikoo uusia mestaruutensa. Kolyasin valmistautui SM-kilpailuihin Italian harjoitusleirillä ja sai siellä arvokasta ottelukokemustakin. TUL-turnauksessa erittäin räväkästi otellut Behruz on sarjan musta hevonen ja vahvasti mukana kultataistossa.

Myös 69-kiloisissa kovin kultataistelu käytäneen kolmen nyrkkeilijän kesken. Ennakkosuosikkeja ovat entinen junioritähti Muhammad Abdilrasoon, joka ottelee nyt ensi kertaa Suomessa miesten sarjassa, TUL-turnauksen voittanut Mikko Niemi ja viime vuoden SM-hopeamitalisti Ilya Kolyasin.

Tampereen Voimailuseuran Abdilrasoon teki aikuisten debyyttinsä pari viikkoa sitten Italiassa ja silloin hän hävisi vain niukasti huipputaitavalle nuorten olympiavoittajalle Vinzenzo Arecchialle. Italian ottelun perusteella Abdilrasoon lähtee SM-kilpailuihin ennakkosuosikkina. TUL-turnauksen loppuottelussa Lahden Kalevan Mikko Niemi kukisti varsin selvästi Stadi Boxingin Ilya Kolyaisin ja näin hän onkin sarjan kakkossuosikki. Kivikova Kolyasin tarjoaa kuitenkin varmasti ennakkosuosikkikaksikolle kovan vastuksen.

SM-kilpailujen kovatasoisin painoluokka on 75-kiloiset, jossa Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Ilari Kujala puolustaa viime vuotista mestaruuttaan kansainvälisesti hyvin menestynyttä Dimitri Tretjakia ja nuorten olympialaisissa Suomea toissa vuonna edustanutta Kalle Kallioista vastaan.

Sarjan ennakkosuosikkina voidaan pitää Tretjakia, joka iski viime alkukesästä revanssin Kujalasta EM-karsintaottelussa. Kujala pääsee lähtemään SM-kehään paineettomasta haastajan asemasta kärsittyään TUL-turnauksessa yllätystappion Joona Rothille, joka joutui jäämään pois SM-kehästä korvavamman vuoksi. Viimeaikoina harvakseltaan otellut Kallioinen oli TUL-turnauksessa flunssaisena ja otteli vain yhden voitokkaan ottelun. Kunnossa ollessaan Kallioinen on vahvasti mukana mestaruustaistossa.

81-kiloisiin lähdetään erittäin mielenkiintoisista lähtökohdista. Helsingin Kotkien Rafael Ekroos on otellut viime aikoina vakuuttavasti voittaen muun muassa TUL-turnauksen ja iskien otteluvoiton Suomi-Ruotsi maaottelussa. Ekroos lähteekin SM-kehään sarjan ennakkosuosikkina. Viime hetkillä mukaan SM-kilpailuihin ilmoittautui kuitenkin pitkältä ottelutauolta palaava Jere Jokinen, joka vuosi sitten SM-kilpailuissa kukisti Ekroosin. Mestaruusmahdollisuudet on myös taitavalla Jarkko Ojapalolla, eikä unohtaa ei sovi myöskään tasokasta Henrik Palosaarta.

”Helsingin Herkules” Tomi Honka lähtee raskaaseen sarjaan (91 kg) selvänä ennakkosuosikkina. Olympiakarsintoihin vahvasti tähtäävälle Viipurin Nyrkkeilijöiden edustajalle parhaan vastuksen tarjonnee Järvenpään Kehäkarhujen väkivahva taistelija Samuli Kärkkäinen, joka on tällä kaudella otellut pirteästi.

Yli 91-kiloisiin ennakkosuosikkeina lähtevät jyväskyläläisiskijät Miika Kinnunnen ja Ville Kotiranta. Jyväskylän Nyrkkeilijöiden Kinnunen lienee sarjan tasokkain urheilija, mutta hän palaa kehään pitkältä ottelutauolta. Jyväskylän Työväen Nyrkkeilijöiden Kotiranta puolestaan voitti TUL-turnauksen ongelmitta.

Poisjäännit

SM-kilpailujen merkittävimmät poisjäännit ovat Mira Potkonen (N-60 kg), Matti Koota (56 kg), Antti Hietala (69 kg), Safeen Akrey (75 kg) ja Joona Roth (75 kg).

Katso SM-kilpailujen osallistujalista Nyrkkeilyliiton nettisivuilta!

Tutustu SM-kilpailujen facebook-sivuihin!

SM-kilpailujen tuloksia kannattaa seurata Boxing.Fi:n kilpafoorumilta!

veikkaus