Boxing.Fi:n suuri SM-ennakko –Osa 1

Olympiatyylin nyrkkeilyn aikuisten Suomen mestaruudet 2016 ratkotaan tulevana viikonloppuna 19.-21. helmikuuta Kuortaneen Urheiluopistolla. SM-kultamitaleista kamppailee 36 naista ja 49 miestä. Boxing.Fi luo katsauksen kilpailujen kultakamppailuasetelmiin. Tässä ensimmäisessä osassa luodaan katsaus naisten kahdeksaan painoluokkaan.

SM16

Naisten 48-kiloisissa Akaan Iskun Satu Lehtonen on selkeä ennakkosuosikki. Vasenkätinen Lehtonen on tehnyt tällä kaudella kansainvälistä läpimurtoa, eikä hänelle kansallisella tasolla löydy uhkaajaa. Parhaan vastuksen Lehtoselle SM-kilpailuissa tarjonnee kokenut Katja Saarikoski tai nuori Jasmiina Tuomilaakso.

Viipurin Nyrkkeilijöiden Kristiina Kivistö saavuttanee 51-kiloisissa ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Kivistö on panostanut nyrkkeilyyn kovasti ja alkanut menestyä kansainvälisissäkin otteluissa. Muut sarjan osanottajat saanevat tuta Kivistön iskujen terävyyden.

Marjut Lausti hakee kolmatta peräkkäistä 54-kiloisten Suomen mestaruuttaan. Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden huippukokenut kaunotar on luonnollisesti painoluokkansa ennakkosuosikki. Laustin ykköshaastaja on taitava Serwa Abdulmohammadifar, joka tarjosi tammikuun TUL-turnauksessa Laustille kovan vastuksen.

Syksyn aikana kovassa nosteessa ollut Helsingin Tarmon Julia Ussik lähti selvänä ennakkosuosikkina TUL-turnaukseen, mutta Tampereen Voimailuseuran Meri Latvala yllätti hänet siellä. SM-kilpailuissa nämä naiset ratkaissevat 57-kiloisten kultamitalin kohtalon. Junioreissa Pohjoismaiden mestaruuden viime vuonna saavuttanut Doris Marins ottelee nyt ensimmäisen aikuisten ottelunsa ja onkin mielenkiintoista nähdä pystyykö hän uhkaamaan kärkikaksikkoa. Nousu junioreista aikuisten sarjoihin on kuitenkin yleensä ollut haasteellinen ja Marinsin menestys kärkinaisia vastaan olisikin yllättävää.

Suomen viime vuosien kansainvälisesti menestynein nyrkkeilijä Mira Potkonen on hallinnut 60-kiloisia kovalla kädellä. Nyt Potkonen on poissa SM-kehästä loukkaantumisen vuoksi ja mestaruus ratkaistaneen Lapin Lukon Kati Ylivirran ja Riihimäen Kehä-Kettujen Erika Tarvaisen välillä. Naiset ovat voittaneet toisensa ristiin tällä kaudella ja SM-kehässäkin nähtäneen tasainen taistelu mestaruudesta. Myös Karoliina Åberg on kyvykäs ottelija ja onnistuessaan hän voi taistella jopa kultamitalista.

Rovaniemen Reipasta edustava ja Lahden Kalevan salilla harjoitteleva Anni Viantie on selkeä ennakkosuosikki 64-kiloisissa Nina Anttosen jäätyä viime hetkillä pois SM-kilpailuista. Parhaan vastuksen ensimmäistä SM-kultaansa tavoittelevalle Viantielle tarjonnee Anu Lammi tai Teija Tilli.

Nyrkkeilyyn vahvisti panostavalla ja kansainväliselle huipulle tähtäävällä Porin NMKY:n Elina Gustafssonilla ei ole varteenotettavia haastajia 69-kiloisissa. Painoluokan selkeä kakkosnimi olisi ollut Helsingin Savate Clubin Pauliina Virta, mutta hän joutuu jäämään pois kilpailuista käsivamman vuoksi.

75-kiloisiin ei osallistu kansainvälisen tason ottelijoita ja SM-kultamitali ratkaistaan kokemattomien nyrkkeilijöiden kesken. Tasaisen painoluokan kultamitali ripustettaneen sunnuntaina Boxing Club Waasan Milla Joensperän, Kokkolan Veikkojen Elina Huttusen tai Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Aida Bourdachen kaulaan.

Miesten ennakkopaketti julkaistaan myöhemmin.

Katso SM-kilpailujen osallistujalista Nyrkkeilyliiton nettisivuilta!

Tutustu SM-kilpailujen facebook-sivuihin!