Boxing.Fi:n GeeBee-turnauksen suomalaisseuranta

Huippukovatasoinen GeeBee-turnaus iskettiin 11.-13. maaliskuuta Helsingin Urheilutalolla ja suomalaisiskijät pääsivät testaamaan kykyjään maailmanhuippuja vastaan. Turnaukseen osallistuu lukuisia arvokilpailumitalisteja. GeeBee-turnauksen kaikki tulokset voi katsoa osoitteessa GeeBee.Fi.

Kuvia ja videopätkiä otteluista voi katsoa GeeBee-turnauksen Instagram-tililtä!

Boxing.Fi seurasi suomalaisten otteluja paikan päällä ja päivitti otteluraportit tähän artikkeliin.

SUNNUNTAI 13.3 KLO 13.00 OTTELELUTILAISUUS:

75 kg Tomas Pivorun LTU – Dmitri Tretjak FIN 2-1
Tuomaripisteet: 30-27, 29-28, 28-29

Tretjak aloitti ottelun aktiivisesti ja pirteästi. Liettualainen puolusti itseään varsin hyvin ja osui välillä vastaiskuillaan, mutta Tretjak vei avauserään nimiinsä osumalla enemmän. Toisessa erässä Pivorun alkoi samaan tarkkoja iskujaan useammin osumaan. Erä meni liettualaisen nimiin. Viimeinen erä oli huikea taistelu, jossa molemmat ottivat ja antoivat kovia iskuja. Tretjak taisteli urheasti, mutta Pivorun oli piirun verran tarkempi ja vei erän ja ottelun hajaäänin nimiinsä.

69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN – Pavel Essuman ENG 2-1
Tuomaripisteet: 29-28, 29-28, 28-29

Abdilrasoon aloitti ottelun tarkasti liikkuen hyvin ja suojaten itseään tarkasti. Väkivahva englantilainen teki paljon töitä, muttei saanut selviä osumia perille. Erän lopussa Abdilrasoon pääsi myllyttämään ja iski lukuisia hienoa osumia viimeisen kymmenen sekunnin aikana. Tästä huolimatta kaksi arvostelutuomareista antoi erävoiton englantilaiselle. Toinen erä oli erittäin tasainen ja nyt aktiivisemmin otellut Abdilrasoon vei sen nimiinsä hajaäänin iskien selkeimmät osumat ja tekemällä jälleen erän lopussa hienon loppukirin. Kolmannessa erässä Abdilrasoon laittoi kaiken peliin ja kehässä nähtiin melkoinen iskusota. Abdilrasoon vei upeasti viimeisen erän nimiinsä kaikkien tuomarien papereissa ja ansaitsi näin arvokkaan päänahan Essumanista ja turnauksen kultamitalin.

LAUANTAI 12.3 KLO 18.00 OTTELUTILAISUUS:

60 kg Estelle Mossely FRA – Erika Tarvainen FIN 3-0
Tuomaripisteet: 40-36, 40-35, 40-32

Maailmanmestaruuskilpailujen hopeamitalisti ja monta muutakin arvokilpailumitalia iskenyt Estelle Mosselly esitti hienoa nyrkkeilyä riihimäkeläistä Tarvaista vastaan. Avauserä pysyi vielä varsin tasaisena, mutta naisten kokemusero näkyi selvästi loppua kohden. Ranskalainen löi muun muassa upeita etummaisen käden vartalokoukkuja. Tarvainen taisteli sinnikkäästi ja osui silloin tällöin nopeilla takasuorillaan, mutta voitosta hän ei kyennyt taistelemaan.

60 kg Agnes Axeliusson SWE – Kati Ylivirta FIN 3-0
Tuomaripisteet: 40-35, 40-36, 39-37

Rovaniemeläinen Kati Ylivirta tarjosi yllättävän hyvän vastuksen nuorten maailmanmestarille ja Lontoon olympialaisten hopeamitalistin Sofia Ochigavankin tällä kaudella kukistaneelle ruotsalaiselle. Ylivirta lähti heti alussa ennakkoluulottomasti hyökkäämään ja saikin hyviä takakäden iskuja perille. Yksi arvostelutuomareista näki jopa Ylivirran avauserässä parempana. Loppua kohden Alexiusson paransi otteitaan ja löi näyttäviä osumia pitkillä koukkulyönneillä Ylivirran hyökätessä. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, mutta Ylivirran suoritus ottelussa oli joka tapauksessa erittäin positiivinen.

LAUANTAI 12.3 KLO 13.00 OTTELUTILAISUUS:

91 kg Vasili Levit KAZ – Tomi Honka FIN 3-0
Tuomaripisteet: 30-27, 30-27, 29-28

Honka lähti heti avauserässä hyvin haastamaan Aasian mestaria ja Rion olympiapaikkansa jo varmistanutta kazakstanilaista. Alussa Honka nyrkkeili jabin takaa ja lopussa hän löi muutaman hyvän iskusarjan. Avauserä meni hajaäänin Levitin nimiin. Toinenkin erä oli varsin tasainen, mutta erän loppupuolella Levit sai muutaman hyvän osuman perille. Kolmannessa erässä Honka taisteli hienosti ja löi nopeita iskusarjoja. Levit puolestaan sai muutaman kovan iskun perille ja vei niillä erän nimiinsä.

75 kg Dmitri Tretjak FIN – Martin Larsen NOR 3-0
Tuomaripisteet: 30-27, 29-28, 29-28

Kotkalainen aloitti ottelun rennosti, aktiivisesti ja tehokkaasti. Kahdessa avauserässä Tretjak piti keskikehää ja vei erät selvähkösti nimiinsä. Hän oli norjalaista työteliäämpi ja osuvampi. Kolmannessa erässä Larsen aloitti loppukirinsä ja hyökkäsi raivokkaasti. Tretjak taas vaikutti viimeisessä erässä hieman säästelevän itseään sunnuntaista loppuottelua varten. Kolmas erä merkittiin Larsenille hajaäänin, mutta silti selvä voitto hyvässä vireessä olevalle Tretjakille.

54 kg Marielle Hansen NOR – Marjut Lausti FIN 3-0
Tuomaripisteet: 40-35, 40-36, 39-37

Ottelu lähti odotetusti liikkeelle Laustin prässätässä keskikehästä ja Hansenin liikkuessa ja lyödessä kaukaa. Hansen oli avauserässä hieman aktiivisempi ja osuvampi, vaikka Lausti paransi otteitaan loppuerästä. Toinen erä oli erittäin tasainen ja norjalainen vei sen nimiinsä arvostelutuomarien hajaäänin. Kolmas erä oli vielä tasainen, mutta taitava Hansen oli niukasti osuvampi. Viimeisessä neljännessä erässä Lausti vaikutti hieman turhautuneelta ja Hansen pääsi lyömään muutaman näyttävän takakoukun perille. Yksi arvostelutuomareista antoi viimeisen erän peräti 10-8 Hansenille.

PERJANTAI 11.3 KLO 18.00 OTTELUTILAISUUS:

81 kg Sharhei Novikau BLR – Rafael Ekroos FIN 3-0
Tuomaripisteet: 30-27, 30-27, 29-28

Ulottuva valko-venäläinen hallitsi avauserää selvähkösti. Lupaava, mutta kokematon Ekroos ei avauserässä näyttänyt keksivän miten otella Novikauta vastaan. Toiseen erään Ekroos lähti uudella innolla ja väänsi väkisin itsensä koukkuetäisyydelle. Uuden taktiikan myötä ottelu tasoittui huomattavasti ja Novikau vei sen vain hajaäänin nimiinsä. Viimeisessä erässä Ekroos haki ratkaisua voimalyönneillä, mutta ei saanut vaadittua täysosumaa kohdilleen.

75 kg Dmitri Tretjak FIN – Ilari Kujala FIN 2-1
Tuomaripisteet: 29-28, 29-28, 28-29

Kesäkuisen maailman olympiakarsintaturnauksen karsintaottelu oli odotetusti tasainen taistelu, jossa oli kovasti jännitettä. Tretjak aloitti ottelun aktiivisesti ja iski parhaat osumat. Kujala oli avauserässä liian passiivinen saavuttaakseen erävoittoa. Toisessa erässä Kujala otteli aktiivisemmin ja sai muutaman näyttävän takasuoran perille. Ottelun avauserä meni kaikin tuomariäänin Tretjakille ja toinen Kujalalle. Näin viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Jännitysnäytelmän viimeisen osan alun vei nimiinsä Tretjak, joka lähti aktiivisemmin hakemaan voittoa. Erä tasoittui loppua kohti, mutta kaksi arvostelutuomareista näki Tretjakin erässä parempana. Näin ollen Tretjak jatkaa turnauksessa kohtaamalla lauantaina Norjan taitavan Martin Larsenin.

75-kiloisten Suomen olympiakarsintapaikat on näin selvitetty. Kujala edustaa Suomea huhtikuussa Turkissa pidettävässä olympiakarsintaturnauksessa ja jos Kujala ei saavuta siellä olympiapaikkaa sijoittumalla kolmen parhaan joukkoon, niin Tretyak edustaa Suomea kesäkuussa Azerbaijanissa pidettävässä maailman olympiakarsintaturnauksessa.

69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN – Andrei Hartsenko EST 2-1
Tuomaripisteet: 29-28, 29-28, 28-29

Nuori suurlupaus Abdilrasoon aloitti otelun tarkasti ja iski avauserässä selkeimmät osumat. Toisessa erässä virolainen oli aktiivisempi ja vei erän niukasti nimiinsä Kolmanteen erään molemmat lähtivät kovaa ja Abdilrasoon nyrkkeili hienosti pitäen itsensä hyvin koskemattomana ja iskien parhaat osumat. Niukka, mutta ansaittu voitto Abdilrasoonille.

69 kg Souleymane Cissokho FRA – Antti Hietala FIN 3-0
Tuomaripisteet: 30-27, 30-27, 30-27

Ottelu alkoi erittäin tasaisesti ja avauserä meni äärimmäisen niukasti ranskalaiselle. Myös toinen erä oli varsin tasaista kahden taitavan ottelijan nyrkkeilyä. Ranskalainen oli kuitenkin osuvampi ja jaksoi paremmin otella täydet kolme minuuttia. Kolmannessa erässä Hietala ei enää kyennyt taistelemaan voitosta ja Cissokho vei erän ylivoimaiseen malliin nimiinsä.

64 kg Alfie Price ENG – Amin Nuri FIN 3-0
Tuomaripisteet:30-27, 30-27, 29-28

Kahden vasenkätisen ottelijan kohtaaminen tarjosi yleisölle varsin viihdyttävän ottelun. Molemmat saivat joka erässä muutaman näyttävän osuman perille. Avauserä oli erittäin tasainen ja englantilainen sai sen nimiinsä hajaäänin. Kaksi viimeistä erää menivät hienokseltaan Pricen komennossa ja näin hän jatkaa ansaitusti turnauksen mitaliotteluihin. Nuri taisteli ansiokkaasti loppuun asti antamatta periksi, mutta kyvyt eivät aivan riittäneet voittoon.

PERJANTAI 11.3 KLO 13.00 OTTELUTILAISUUS:

75 kg Christian M´Billi Assomo FRA – Joona Roth FIN 3.0
Tuomaripisteet: 30-27, 30-27, 30-25

Tammikuussa TUL-turnauksessa Ilari Kujalan yllättänyt Joona Roth ei kyennyt taistelemaan voitosta sotilaiden maailmanmestaria ja Tammer- ja GeeBee-turnauksen aiempina vuosina voittanutta Christian M´Billi Assomoa vastaan. Ranskalainen hyökkäsi tuttuun tyyliinsä kovalla temmolla kaikki kolme erää. Erityisen tehokas M´Billi Assomoa oli vartalo- ja pystykoukuillaan.  Taitava Roth kykeni suojelemaan itseään kohtuu hyvin ja sai silloin tällöin hyviä osumia perille. Rutinoitunut ranskalainen oli kuitenkin koko ajan kontrollissa ja vei kaikki erät selvästi nimiinsä.

60 kg Yohannes Berhane SWE – Niazz Ahmadi FIN 2-1
Tuomaripisteet: 30-27, 30-27, 28-29

Kahden taitavan nyrkkeilijän kohtaaminen alkoi varsin rauhallisesti ja erittäin tasaisesti. Ruotsalainen hallitsi hienokseltaan erän alkua, mutta erän lopulla tamprelainen paransi otteitaan. Ahmadi haki ristiinlyöntitilanteissa hyviä osumia. Myös toinen erä oli erittäin tasainen ja Berhane voitti molemmat erät hajaäänin. Kolmannessa erässä Berhanen paketti pysyi paremmin kasassa ja hän sinetöi ansaitun voittonsa viemällä erän nimiinsä kaikkien tuomarien papereissa.