Boxing.fi-paneelin tulosveikkaus: Wahlström-Taylor

MIIKA FORSSTRÖM
Katie Taylor W PTS (noin 97-93)

Glamourinen ottelu, joka ansaitsee paikkansa yhtenä suomalaisen ammattinyrkkeilyhistorian merkkitapahtumana. Otteluun lähdetään urheilullisesti tasaisesta lähtökohdista. 

Molemmat valmistautuivat tuleviin otteluihinsa ja kohtalo johdatti heidät yhteen Evan Venäjän ottelun peruunnuttua. Tarjousta huippuottelusta ei olisi voinut tulla Evalle yhtään parempaan aikaan, kun hän oli joka tapauksessa valmistatunut uransa merkittävimpään otteluun. Taylor on myös valmistautunut otteluun, eikä hän tiennyt vastustajaansa sekuntiakaan ennen Evaa, joten tältä osin puntit ovat tasan.

Taylor on yksi historian meritoituneimmista naisnyrkkeilijöistä. Reilut kaksi vuotta sitten hänen ura lähti kuitenkin laskuun ja hän kärsi tappiot kolmessa viimeisessä olympiatyylin turnauksessaan.

Menetettyään valtikkansa lopullisesti kärsimällä Rion olympialaisissa tappion Mira Potkoselle irlantilainen siirtyi ammattilaiseksi ja on voittanut 11 ottelua. Nähtäväksi jää onko Taylor onnistunut kääntämään uransa oikeasti uuteen nousuun tai ovatko vastustajat vain olleet olympiatyylin huippunyrkkeilijöitä heikompia?

Eva Wahlström on käsitykseni mukaan sparrannut tasaisesti Taylorin kukistaneen Potkosen kanssa ja se antanee Evalle lisäitseluottamusta. Vaikka Wahlström ei ole vuosiin otellut Taylorin tasoisen ottelijan kanssa, niin harjoitusalilla on kuitenkin päässyt temmeltämään ja testauttamaan tasoaan.

Odotan tasaista ottelua, jossa Eva saa näyttäviä lyöntejä perille, mutta Taylor vie ottelun nimiinsä hyvän itseluottamuksen tuoman aktiivisuuden myötä. 

Ottelu voi hyvinkin olla niin tasainen ja etenkin loppua kohden jännittävä, että se poikii uusintaottelun naisten välille ensi vuodelle.

JANNE ROMPPAINEN
Eva
on puhkunut hyvää kuntoa ottelun alla ja valmistautumisen eteen on varmasti tehty kaikki voitava. Katie Taylor on äärimmäisen kova, muttei ehkä kuitenkaan ammattilaisena se ihmenainen joka dominoi vuosikymmenen alussa. Odotan tasaista ja tasokasta kamppailua, jossa Taylorin iskuvoima ja kotikehän etu riittävät yksimielisen pistevoiton nappaamiseen.

VILLE NIEMONEN
Wahlström
toteuttaa suomalaista nyrkkeilyhistoriaa ja -unelmaa. Siitä iso hatunnosto, oli lopputulos mikä tahansa. Taylorin fyysisyys ja aktiivisuus riittänevät selkeähköön pistevoittoon.

TUUKKA KOISTINEN
Katselin kehän laidalta vuosi sitten lokakuussa Katie Taylor – Anahi Sanchez ottelun. Taylor aloitti ottelun valtavalla rynnistyksellä ja oli lähellä jyrätä vastustajansa yli heti kättelyssä. Argentiinalainen selvisi löylynheitosta ja alkoi saada sisään hyviä vastaiskuja helponlaisesti niiden jäädessä kuitenkin teholtaan vaisuiksi.  Taylor hävisi Sanchez-ottelussa erän-kaksi, Eva vuotta aikasemmin kahdesta kolmeen.

Taylor ajoittain ahnehtii hyökkäyksissään jääden avoimeksi hyvin ajoitetuille vastaiskuille. Ensimmäinen ajatukseni tuolloin ringsidessa oli, että meidän Wahlströmimme voisi olla vaikea kanto kaskessa irlantilaiselle räjähtävyytensä takia. 

Sanchezin fyysisyys ei riittänyt Taylorin satuttamiseen, mutta uskon, että Evan atletismi siihen riittää.

Odotan tasaista ottelua, joka on vaikea molemmille sotureille. Lopputulos: ratkaisematon, D 95-95

Ottelu on katsottavissa Viaplay-palvelussa, jonne pääset täältä! Lähetys alkaa klo 01.00. Evan koitos on illan toinen ottelu, eli he marssivat kehään 01-02 välillä.