BLOGI: Tällaisen miehen Helenius kohtaa Jäähallissa

Sherman Williams

Sherman ”The Tank” Williams ottelee voittamatonta Robert Heleniusta vastaan tulevana lauantaina Helsingin Jäähallissa. Osassa foorumikirjoituksissa 40-vuotias Williams on tuomittu kehäraakiksi ja yleisesti on ennustettu Heleniuksen tyrmäysvoittoa. Mutta onko Heleniukselle todella odotattavissa helppo paluuottelu?

Kovat näytöt viime otteluista

Ensinnäkin täytyy sanoa, että Williamsin nimittäminen kehäraakiksi täytyy johtua vain miehen 40-vuoden iästä. Mikään miehen ottelistalla ei viittaa siihen, että Williamsin tulokset olisivat millään tavalla heikentyneet, oikeastaan päinvastoin.

Williams on hävinnyt viimeisimmistä 12 ottelustaan vain yhden ja  tänä vuonna ”Tankki” iski yhden uransa parhaista voitoista kukistamalla Chauncy Welliverin pisteillä Japanissa. Wellinver ei kuulu maailmanhuippuihin, mutta hän oli 18 ottelun voittoputkessa ennen Williamsin kohtaamista.

Viime vuonna Williams käytännössä kukisti Evander Holyfieldin. Williams oli selvästi niskan päällä ja näytti olevan matkalla tyrmäysvoittoon, kun Holyfield ilmoitti kolmannen erän jälkeen ettei ole enää ottelukykyinen. Kehätuomari pelasti todellisen legenda Holyfieldin tappiolta hyväksymällä Holyfieldin taustajoukkojen toiveen siitä ettei Holyfieldin silmäkulmavamman vuoksi ottelusta anneta tulosta.

Itseasiassa yhdelläkään Heleniuksen aiemmista vastustajista ei ole ollut näin hyviä näyttöjä kahdesta viimeisimistä otteluistaan.

Voiko tyrmäystä odottaa?

Vain yhden kerran Sherman Williams on hävinnyt ennen täyttä aikaa. Se tapahtui vuonna 1999, eli 13 vuotta sitten. Tämän jälkeen Williams on otellut täysiaikaiset ottelut raskaansarjan huippuihin kuuluvia Jameel McClinea, Obed Sullivania, Ruslan Chagaevia ja Manuell Charria vastaan.

Heistä McClinea vastaan Williams otteli ratkaisemattoman ja Sullivanille hän hävisi hajaäänin. Myös Chagaevia ja Charria vastaan Williams voitti eriä, eikä ollut lähelläkään keskeytys- tai tyrmäystappiota.

Mielestäni on varsin kohtuutonta odottaa Robert Heleniukselta tyrmäysvoittoa ”Tankki” Williamsista. Bahamalainen on otellut hyviä kavereita vastaan, eikä häntä ole lyöyty ennen täyttä aikaa 13 vuoteen ja mies on tarjonnut todellisille huipuillekin aina hyvän vastuksen. Silti osa ihmisistä varmastikin pitäisi Heleniuksen selvääkin pistevoittoa jonkinlaisena pettymyksenä.

Toki Heleniukselta voi odottaakin kaatoja. Onhan mies tyrmännyt muun muassa Lamon Brewsterin, Samuel Peterin ja Siarhei Liakhovichin. Jos Helenius tyrmää Williamsin, niin toivottavasti iso yleisö antaa Heleniukselle hänen ansaitsemansa arvostuksen, eikä vaan katso hänen tyrmänneen jonkun vanhan kehäraakin. Sellainen Sherman ”The Tank” Williams ei todellakaan ole.

Mitä on odotettavissa?

Sherman Williams on vahva ja hyvä nyrkkeilijä. Hän iskee varsin nopeasti ja erinomaisella ajoituksella. Williams ei juurikaan tuhlaa iskuja, vaan katsoo paikat iskuilleen. Hän ottelee varsin alhaisella temmolla ja suojelee itseään tarkasti hyvillä väistöillä. Williams pitää itseään koko ajan iskuvalmiina. Osuessaan Williams jatkaa tilanteita ja rummuttaa vastustajiaan paikan tullen.

Kaksimetrinen Helenius on parikymmentä senttiä ””Tankkia” pidempi ja osaa pitää etäisyyden itselleen suotuisana. Odotan varsin hitaatempoista ottelua, jota Helenius hallitsee pitkillä suorillaan ja erinomaisilla vartaloiskuillaan. Uskon myös Williamsin osuvan muutaman kerran hyvin, mutten usko hänen kykenevän todella satuttamaan rautaleukaista suomalaista.

Williams kyennee tekemään pitkän, todennäköisesti täysiakaisen ottelun ja tekemään monista eristä tasaisia. Voitosta Williams ei kuitenkaa pystynne tasapäisesti kilpailemaan. Williams on hyvä nyrkeilijä, mutta Robert Helenius kuuluu raskaansarjan ehdottomiin kärkinimiin.