BLOGI: Helenius maistoi simpukkaiskua ja piti siitä!

Robert Helenius selvisi voittajana kovasta ottelustaan Sherman ”The Tank” Williamsia vastaan lauantaina Helsingin Jäähallissa. Esiotteluissa Fitim Latifi ja Janne Katajisto iskivät voitokkaasti. Timo Laine puolestaan kärsi tappion.

Team Sauerlandin järjestämästä tapahtumasta jäi allekirjoittaneelle hyvä maku.

Robert Heleniuksen ja Sherman Williamsin kymmeneräinen raskaansarjan ottelu oli mielenkiintoista ja paikoin nautittavaa katsottavaa. Williams aloitti odotetusti erittäin rauhallisesti hakien rytmiään. Helenius dominoi avauseriä pitkillä suorillaan ja hyvillä oikean käden koukkuiskuilla Williamsin vartaloon.

Aivan loistavan puolustyöskentelyn omaava Williams pääsi pikkuhiljaa otteluun paremmin mukaan ja kuudennessa erässä Williams sai perillä iskun jota hän haki koko ottelun ajan. Hän sai Heleniuksen astumaan eteenpäin omalle etäisyydelleen ja iski ”simpukkaiskunsa” Heleniuksen leukaan. Helenius otti hurjan tällin vastaan kuin mies ja selvisi erän loppuun.

http://www.youtube.com/watch?v=gm7b97MDHR8&feature=relmfu

Loppuerissä Helenius piti paremmin etäisyyden ja nappasi tarvittavat erävoitot. Helenius ehdottomasti ansaitsi voittonsa, vaikkei esittänytkään ihmeitä.

Miehen paluuvastus ei ollut helppo, vaikka jostain kumman syystä monet suomalaiset asiantuntijatkin ennakkoon aliarvioivat Sherman Williamsia ja veikkasivat Heleniuksen tyrmäysvoittoa. Williams on vaarallinen, hyvä nyrkkeilijä, jolla on erinomainen amerikkalainen puolustus, jollaista Euroopassa osata opettaa.

Helenius sanoi ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa ettei kukaan ole koskaan aiemmin saamaan miestä yhtä sekaisin, kuin Williams simpukkaiskullaan. Williams oli toki pettymyksen, mutta piti Heleniuksen satuttamista yhtenä sulkana hattuunsa. Williams sanoi ettei hänellä ole mitään valittamista ja että tuomio oli oikea. Parin viikon valmistautumisaika Williamsilla oli vaikea löytää Heleniuksen pituista harjoitusvastustajaa,

Jälkilehdistötilaisuudessa nähtiin myös hauska sanailu, kun Williams jutteli tuoneensa auringon mukanaan Helsinkiin ja syöttäneensä Heleniukselle simpukkaa. Helenius sanoi sen olleen hyvää.

Kelpo esiotteluita

Porvoolainen Fitim Latifi esitti miehellä parasta nyrkkeilyä esiotteluissa. Hän lähti heti avauserässä nopeilla käsillään lyömään itseään meritoituneempaa Alexander Jacobsenia kahden voittamattoman nyrkkeilijän kohtaamisessa. Räjähtävä Latifi satutti norjalaista toisessa erässä ja tiputti raskaasti kanveesille neljännessä erässä.

Pahan selkäsaunan saanut Jacobsen ansaitsee sisukkuudestaan täydet pisteet. Hän yritti kääntää ottelua itselleen huonon alun jälkeen ja voittikin kolmannen erän. Hän selvisi neljännen erän rajusta lattiaanlyönnistä ja Latfi iskuryöpyistä. Jacobsen hävisi paremmalleen, mutta hävisi miehekkäästi.

”Bonabarte Drunken Irish” Timo Laine iski itsensä melkoiseksi yleisönsuosikiksi Jäähallin kehässä ottelussa Ranskan Ahmed Fifaieta vastaan. Avauserää Laine dominoi täydellisesti, mutta jotain ihmeellistä tapahtui ja yhtäkkiä miehen tahti muuttui täysin ja Ranskan ranskalainen rökitti puolestaan Lainetta.

Keskisarjan Suomen mestarin taistelu sai yleisön todella heräämään. Mies olisi ansainnut saada kunniallisen tappion, mutta nyt kehätuomari Arvo Kivelä keskeytti ottelun viimeisessä erässä, vaikkei Laineella ollut suurta hätää. Kivelä vaan katsoi Laineen saaneen tarpeeksi iskuja ottelun aikana. Laine olisi toki hävinnyt ottelun pisteillä, mutta hurjalla taistelullaan hän olisi ansainnut saada mennä täydet erät. Minun mielestäni siis.

Janne Katajiston ja Ivica Perkovicin ottelusta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Miehillä näytti olevan erikoinen suhde. Katajisto yritti lyödä nyrkeillään Perkovicia, kun kroaatti taas näytti niin kiintyneen Kankaanpään nallekarhuun, että yritti koko ajan halailla häntä. Kumpikaan ei saanut paljoa aikaan ja Kataisto voitti ottelun ansaitusti pisteillä.

Perkovic on melkoinen nyrkkeilyn rikkoja (spoiler). Hän sai Jarno Rosbergin näyttämään keskinkertaiselta ja nyt mies teki saman Katajistolle. Toivottavasti miestä ei enää nähdä Suomessa nyrkkeilykilpailuissa. Mies taitaa olla niin tottunut tappioihin ettei enää tunnu osaavan nyrkkeillä voitosta. Ei ainakaan tavalla mikä olisi yleisölle mieluista.

Ulkomaisten ottelijoiden kohtaamisessakin tapahtui yhtä ja toista. Oli pari ottelua, jotka olivat hirveää kuraa ja pari ihan mielenkiintoista. Kaiken kaikkeaan illasta jäi hyvä maku.

Olin tapahtuman tiedottajan hommissa ja jälleen tuli tutustuttua mielenkiintoisiin ihmisiin. Sherman Williams vaikutti erittäin miellyttävältä henkilöltä, samoin kuin miehen valmentaja Gus Curren.

Currenilla on Verona Beachissä Floridassa oma ”House of Champions” -niminen nyrkkeilysali. Kuka tietää, vaikka ensi vuonna veisin valmennettavani Cecilia Nilssonin miehen oppiin. En myöskään panisi pahakseni juoda Floridassa Bahama Maman ”Tankki” Williamsin seurassa. Täytyy alkaa kerätä rahaa matkaa varten.

One Love.