Asikainen: ”Olen valmis korjaamaan ottelutilastoni”

Entinen Euroopan mestari, Suomi-nyrkkeilyn legenda, Amin Asikainen valmistautuu paluuotteluunsa. Vesileppiksen nyrkkeilyillassa kehään nousee myös Savon soturi, Tuomo Eronen, jolle manageri Pekka Mäki kaavailee titteliottelua vielä tämän vuoden puolella. Nyrkkeilyilta järjestetään perjantaina 22.4. Vesileppis Areenalla Leppävirralla.

Amin Asikaisen paluuottelu 22.4. Vesileppis Boxing Night –illassa tulee olemaan yksi tämän kevään odotetuimmista otteluista. Miehen ura päättyi aikoinaan tappioon, mikä ei kilpailuhenkiselle Asikaiselle ole ollut mieleen. Mestari haluaa päättää uransa voittoon ja korjata tilastot kuntoon.

– Kaikki haluavat lopettaa uransa mieluummin voittoon. Tästä ottelusta on puhuttu kauan ja nyt kun oma elämäntilanne sallii suunnitelmallisemman harjoittelun, olen valmis nousemaan kehään. Olen erittäin kilpailuhenkinen, ja tämä tilaisuus tyydyttää kyllä voitonnälkääni. Pitää hakea jännitystä elämään, näyttää nuoremmille, että vanhakin jaksaa. Rahan takia en tätä tee. Rahaa löytäisi helpommin kadulta etsien kuin ottelemalla, toteaa Amin Asikainen paluunsa taustoista. ”Vähän jännitystä elämään, kun sököringissä olen liian ylivoimainen”, naureskelee Asikainen.

Valmentaja ja manageri Pekka Mäki on Asikaisen paluuottelusta samaa mieltä – odotettuun otteluun on juuri nyt sopivasti aikaa ja halua. Mäki myös iloitsee mahdollisuudesta päästä jälleen tarjoamaan nyrkkeilyä Vesileppis Areenalla.

– Illasta tulee taatusti viihtyisä, olemme saaneet ottelukortin valmiiksi ajoissa ja illan nyrkkeilijät ovat voineet keskittyä tulevaan hyvissä ajoin. On hienoa tulla taas esittelemään ammattilaisnyrkkeilyä muuallekin Suomeen ja olen erityisen iloinen Vesileppis Areenan kanssa tehdystä yhteistyöstä. Illan onnistuminen vaatii aina tapahtumajärjestäjiltä suurta ponnistusta, kiittelee Pekka Mäki illan yhteistyökumppaneita.

Illan ottelukortti

Vesileppis Areenan kehään nousevat Asikaisen lisäksi mm. Savon soturi Tuomo Eronen sekä mikkeliläinen Olavi Hagert. Muut illan ottelijat tulevat Ringside Gymin nyrkkeilytallista Helsingistä.

– Tuomo Eronen voitti maaliskuussa Espoossa tiukan serbivastustajansa keskeytyksellä. Tuomon ura on hyvässä vaiheessa ja tarkoitus olisi otella jostain tittelistä vielä tämän vuoden puolella. Siksi tämäkin ottelu on erityisen tärkeä Tuomolle, voitoitta ei haastajaksi nousta, summailee Mäki Tuomo Erosen uranäkymiä.

Uutta puhtia ja motivaatiota tekemiseensä löytänyt Tuomo Eronen odottaa tulevaa iltaa kotikonnuillaan jo innokkaasti. Eronen puhkuu innosta puhuttaessa tulevasta Vesileppis-illasta ja mies myöntääkin, että kotiyleisön edessä ottelu saattaa tuoda tullessaan ylilatautumista.

– Kyllä minä lähden kehään luottavaisin mielin ja tulen taatusti näyttämään kehässä ihan parasta Terrierin tekemistä. Espoon matsissa pääsin väsyttämään hyvän vastustajani jo aikaisessa vaiheessa, joten varmuus oman tekemiseen on kova. Tiedän, että Pekka (Mäki) on jo suunnitellut ohjelmaa loppuvuodeksikin, mikä antaa selkeän suunnan kaikelle tekemiselle ja antaa ylimääräistä motivaatiota. Odotan todella kovasti tulevaa iltaa, Tuomo Eronen sanoo.

Pekka Mäki odottaa vahvaa näyttöä myös Olavi Hagertilta, joka saa vastaansa selvästi kokeneemman serbialaisvastustajan.

– Mikkeliläisellä Olavi Hagertilla on vankka tausta amatöörinyrkkeilystä, joten tästä miehen ammattilaisuran neljännestä ottelusta voi odottaa jo paljon. Lisäksi kehään nousee kolme Ringside Gymin nyrkkeilijää. Valitettavasti Jarmo Malisen on jäätävä loukkaantumisen takia illan ottelukortista pois, kertoo Mäki.

Amin Asikainen vs TBA, 77 kg, 6 erää

Tuomo Eronen vs Nedim Kara, 59 kg, 6 erää

Olavi Hagert vs. Sasa Janjic, 67 kg, 4 erää

Dimitri Faltin vs. Srecko Janjic 75 kg, 4 erää

Nawzad Othman vs. Petar Markovic, 79 kg, 4 erää

Niklas Hyvärinen vs Rade Vujovic, 91 kg, 4 erää

TIEDOTE, Ringside Gym @RingsideG