Anthony Joshua ylivoimainen – Carlos Takam taisteli yleisön sydämiin

Raskaansarjan maailmanmestari Anthony Joshua otti uransa 20. voiton Cardiffin jättistadionilla, kun kehätuomari Phil Edwards levitti kätensä teknisen tyrmäyksen merkiksi ottelun kymmenennessä erässä. Ranskalainen haastaja Carlos Takam taisteli kuitenkin vimmatulla asenteella loppuun saakka, ja yleisö osoitti äänekkäästi mieltään nopeahkoon keskeytykseen pettyneenä.

Totuus kuitenkin on, ettei kamppailun voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Anthony Joshua satutti Takamia ensimmäisen kerran jo toisessa erässä, käytti tätä kanveesilla neljännessä, iski haastajan molemmat silmät veriin ja otti käytännössä jokaisen erän nimiinsä ennen ratkaisua. Takam otteli ensi hetket varsin passiivisesti, mutta neljännestä erästä ja oikean silmäkulman repeämisestä eteenpäin hän kamppaili erittäin yritteliäästi ja sisukkaasti tarjoillen vihaisia koukkuja mestarille vastaan loppuun saakka. Hän osuikin muutaman kerran mojovasti ja kahdeksannen erän paikkeilla Joshua puhalteli raskaasti, mutta minkäänlaisesta katkeamisesta ei ollut merkkiä.

Joshua oli kamppailun ylivoimainen suosikki eikä kukaan odottanut lyhyellä varoitusajalla kehään nousseen haastajan kestävän kamppailun loppupuolelle saakka, minkä vuoksi jotkut pettyivät mestarin esitykseen. Toisaalta on muistettava, että Takam johti otteluitaan sekä Aleksander Povetkinia että Joseph Parkeria vastaan niiden puolivälissä ja hävisi Parkerille vain täpärästi, kun taas Joshua ei antanut hänelle erääkään. Brittimestari on tällä hetkellä luokkaa haastajiaan edellä.

Joshua esitteli ottelussa jälleen erinomaista käsinopeutta sekä hämmästyttävän tehokkaita lyhyitä iskuja, vaikkakin Takam jousti hänen laakiensa alta pois ammattitaidolla. Joshuan tyyli on aggressiivisempi kuin edellisien suurten mestareiden, Vladimir Klitshkon ja Lennox Lewisin, minkä vuoksi hän myös ottaa vastaan enemmän iskuja kuin mihin raskaansarjan huippuotteluissa on viime vuosina totuttu ilman että kyse olisi varsinaisesta heikkoudesta. Hänen kamppailunsa ovat aina yleisöön meneviä, ja nyt puhuttamaan jäänyt keskeytysratkaisu unohtuu nopeasti seuraavan kamppailun myötä. Promoottori Eddie Hearn heitti ottelun jälkeisessä haastattelussa ilmoille sekä Deontay Wilderin että Tyson Furyn nimet.