Alvarez vs Kovalev II – On juostava pysyäkseen paikallaan

Huipulle pääseminen on nyrkkeilyssäkin kovan työn takana, mutta siellä pysyttely on ajan oloon suorastaan mahdotonta. Näin on ainakin, jos asianomainen nyrkkeilijä keskittyy harjoittelemisen sijasta väkevään nestetankkaukseen, kuten Sergei ”Krusher” Kovalevin entinen valmentaja John David Jackson väitti ex-suojattinsa tehneen jo ensimmäisen Andre Wardia vastaan käydyn MM-ottelun yhteydessä. Totta tai ei, tulevana lauantaina mitataan, vieläkö venäläisen motivaatio ja kyvyt riittävät huipulle. Yksi maailman kovakätisimmistä tyrmääjistä ottelee Teksasin Friscossa tulevaisuudestaan nyrkkeilijänä.

Kesällä 2017 tappioon päättyneen Andre Wardia vastaan käydyn uusintaottelun jälkeen Kovalev, 32-3-1 (28) otti pari helppoa voittoa, kunnes viime elokuussa kolumbialaislähtöinen, Montrealissa asuva Eleider Alvarez tyrmäsi hänet seitsemännessä erässä. Sopimuspaperissa luvattuun uusintaan valmistautuvan Kovalevin rasitteena on myös uhkaava oikeusjuttu: haasteen mukaan hän oli kesällä harjoittanut hiipuvia nyrkkeilyllisiä kykyjään naisseuralaistaan kohtaan baarissa. Hyville uutisille olisi siis tilausta Floridassa treenaavan venäläisen leirissä.

34-vuotiaan Eleider Alvarezin tyrmäysvoitto oli iso yllätys ennen kaikkea siksi, että kolumbialainen tunnetaan lähinnä hyvää jabia lyövänä pistenyrkkeilijänä. Ottelulista 24–0 (12) ei kieli kummoisesta kaatovoimasta, ja esimerkiksi Kovalevin aiemmin helposti voittamat Jean Pascal ja Isaac Chilemba pitivät Alvarezia ahtaalla. Tämän perusteella moni uskoikin lopputuloksen johtuneen enemmän venäläismestarin hiipumisesta kuin Alvarezin kyvyistä, vaikka myös Alvarez on tunnustettu sarjan kärkikymmenikköön jo vuosien ajan. Tyrmäysvoitto on tehnyt Alvarezista vedonlyöjien niukan suosikin myös lauantaiksi, vaikkakin Kovalev voitti elokuun kohtaamisessa kuudesta täyteen otellusta erästä viisi.

Jos 35-vuotias Kovalev on onnistunut löytämään treenimotivaationsa takaisin, hän voi pystyä vielä tasaamaan tilit The Ring -lehden raskaan keskisarjan listaykköstä vastaan, sillä supertähdeksi Alvarezista ei ole. Siinä tapauksessa hän voisi saada vielä jokusen rahakkaan ottelutilaisuuden sarjan nousevia kykyjä vastaan. Uusi tappio taas tietäisi suurella todennäköisyydellä yhden mestarin aikakauden lopullista päätöstä – aikalaismestari Adonis Stevensonin surullisen esimerkin muistuttamana toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin.