Aku Kanniselle ammattilaisuran kovin haaste 1.2. Vantaalla

Juho Tolppolan ja Pro Boxing Team Finland –tallin lauantaina 1.2.2020 Vantaalla Myyrmäen Urheilutalolla (Myyrmäenraitti 4, 01600 Vantaa) järjestämän ammattinyrkkeilyillan ottelukorttiin on lisätty ylemmän välisarjan suomalaisnyrkkeilijöiden välinen kohtaaminen. 6-eräiseksi suunnitellussa kohtaamisessa 20-vuotias tappioton oululainen Aku Kanninen (5-0-1, 2 KO) kohtaa itseään 15 vuotta kokeneemman Timo-Juhani Hirvikankaan (9-1, 3 KO).

Runsaat 2 vuotta ammattilaisena iskenyt Kanninen on hankkinut 6 ottelustaan 5 voittoa ja yhden, Espanjassa tulleen, ratkaisemattoman. Amatöörinä neljästi juniorien Suomen mestaruuden voittanut Kanninen on painoluokkaansa ulottuva ja suhteellisen nopeakätinen nyrkkeilijä, joka Vantaalla iskee uransa ensimmäisen 6-eräiseksi suunnitellun ottelun.

Maaliskuussa 2015 ammattilaisena debytoinut Hirvikangas on monen lajin taitaja, sillä nyrkkeilyn lisäksi mies on aiemmin kilpaillut muun muassa lukkopainissa ja vapaaottelussa. Lukkopainissa Euroopan mestaruuden voittanut ja vapaaottelussa Cage-mestaruuden voittanut turkulainen on ammattinyrkkeilijänä iskenyt tähän mennessä 10 kamppailua, joista Hirvikangas on voittanut 9 ottelua. Ainoa tappio tuli vuonna 2016 niukasti myöhemmin shakkinyrkkeilyn maailmanmestaruudenkin voittanutta Sakari Lähderinnettä vastaan.

– Tavoite on selvä, voitto kotiin. Odotan kovaa matsia. Tämä on eka kuusieräinen ja se on tietysti oma haasteensa, kommentoi Aku Kanninen.

-On hienoa, että saadaan tällainen kotimainen koitos ja hienoa että pääsimme mukaan Vantaan iltaan. Uskon, että Aku tulee hyvällä asenteella kehään ja kykenee voittamaan kokeneemman kollegansa. Mutta takuuvarmasti kova taisto on tulossa, kertoo puolestaan Kannisen manageri Markku Pirinen.

Muut esiotteluvastustajat Tsekistä

Käsivamman jäljiltä kehään palaava Tampereen Janne Rantanen (3-1, 2 KO) kohtaan kokeneen, 21 ottelua iskeneen, Martin Kabrhelin 6-eräiseksi suunnitellussa ylemmän keskisarjan ottelussa. Marraskuun lopulla tyrmäävästi debytoinut Markus Sutinen (1-0, 1 KO) kohtaa Jan Hrazdiran (3-15-1, 1 KO) alemman raskassarjan 4-eräisessä ottelussa. Pro Boxing Team Finlandin uusin nyrkkeilijä Onni Hakala iskee ammattilaisdebyyttinsä Bohuslav Janoa vastaan 4-eräiseksi suunnitellussa alemman raskassarjan ottelussa.

Pro Boxing Team Finland -tallin järjestämän Vantaa Boxing Night -tapahtuman 8-eräisissä pääotteluissa Samuli ”Lalonde” Kärkkäinen (11-1, 4 KO) kohtaa Unkarin Laszlo Penzesin (10-6, 9 KO) ja Gennadi ”Russian Roulette” Mentsikainen kohtaa Viron kovaiskuisen Anton Sjomkinin (14-11-1, 12 KO).

-Koko meidän tallin ottelijakaarti nähdään nyt iskukunnossa ja saimme lisäksi iltaan mukaan suomalaisten välisen ottelun yleisölle tarjottavaksi, joten uskon, että yleisö saa jälleen kerran Pro Boxing Team Finlandin tapahtumassa rahoilleen kunnolla vastinetta, kertoo promoottori Juho Tolppola.

Vantaa Boxing Night -tapahtuma Myyrmäen Urheilutalolla 1.2.2020 klo 18 alkaen; ennakkoliput (alk. 17,50e seisomapaikat ja alkaen 28,00e istumapaikat) Ticketmasterista.

Lähde: tiedote